Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη

Νέα

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατάθεσης του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τα συνδικάτα και τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ετοιμάζουν απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη, την ημέρα που θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής αυτό το νομοσχέδιο «έκτρωμα».

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και συνολικά όλο τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται.

«Το νομοσχέδιο έχει στόχο να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων που νόμιμα πλέον, θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών.

Είναι η νομιμοποίηση της ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων που οι ίδιες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ έθρεψαν. Έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες μορφές ευέλικτης απασχόλησης που υπάρχουν ήδη και έχουν ως αποτέλεσμα οι 2 στις 3 προσλήψεις κάθε έτος να είναι ευέλικτες, να έχουμε πάνω από 6.000 απολύσεις εργαζομένων καθημερινά! Συμπληρώνει τις αντιδραστικές διατάξεις του Ν. Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου – 5νθήμερου – 40ωρου» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα.

Τέλος αναφορικά με τα αιτήματα της απεργίας αυτά είναι:

– κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα

– Μείωση του εργάσιμου χρόνου για 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων-ομηρίας

– προστασία και διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων

– προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς

-να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.