Οι εστιακοί φοιτητές ζητούν λύση για 200 φοιτητές

Νέα

Σε τριήμερη κατάληψη της Πρυτανείας αλλά και των υπηρεσιών στο Μεταβατικό κτήριο προχώρησε ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών

Σε τριήμερη κατάληψη της Πρυτανείας αλλά και των υπηρεσιών στο Μεταβατικό κτήριο προχώρησε ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών προκειμένου να ασκήσει πίεση για την εξεύρεση λύσης για τους 200 περίπου φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρουν λύση για την στέγασή τους.

Η πρόεδρος των Εστιακών Φοιτητών κα. Νάντια Τζώρτζη μιλώντας στο Itv υποστήριξε ότι δεν βρήκαν κανέναν από το Πρυτανικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσουν για τα αιτήματα της κατάληψης και να ζητήσουν την άμεση εξεύρεση λύσης στα αιτήματα που αφορούν την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών.

«Πάνω από 200 φοιτητές είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα, μη γνωρίζοντας αν θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η πλειοψηφία των φοιτητών συγκεντρώνουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Δεν μας ενδιαφέρει που θα βρουν τα χρήματα. Μας ενδιαφέρει να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών. Η μη κάλυψη των στεγαστικών αναγκών θα μεταφραστεί σε αποκλεισμό από την εκπαίδευση και αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Τζώρτζη εξηγώντας γιατί οδηγήθηκαν και πάλι στην κατάληψη της πρυτανείας.

«Εστιακοί και φοιτητές, και όσοι έχουν ανάγκη την δωρεάν στέγαση, συνεχίζουμε μαχητικά την τριήμερη κατάληψη στέλνοντας ένα μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση. Θα υπερασπιστούμε ανυποχώρητα την Δωρεάν Στέγαση και την Φοιτητική Μέριμνα απέναντι σε κάθε προσπάθεια έμμεσης ή άμεσης κατάργησής τους. Θα μας βρουν στον δρόμο τους με έναν αγώνα διαρκείας και μαχητικής υπεράσπισης συνολικά του δικαιώματός μας στην Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εστιακών, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στη ζήτημα.

Τέλος, τα αιτήματά τους είναι, η άμεση επενοικίαση ξενοδοχείων, η αξιοποίηση και επισκευή των δωματίων τα οποία μένουν άδεια και η άμεση αύξηση της χρηματοδότησης για την μέριμνα και την εκπαίδευση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ