Οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν με οριστικό «lockdown»

Νέα

Επιστολή σε δύο υπουργούς για τα μισθώματα από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Την Παράταση Επαγγελματικών Μισθώσεων και την στήριξη της αγοράς ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Ο πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που έχουν να διαχειριστούν χιλιάδες επιχειρηματίες που δεν βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ και που πιθανά το «λοκνταουν» θα είναι οριστικό για τις επιχειρήσείς τους.
Εκατοντάδες επιχειρηματίες έχουν μείνει εκτός επιστρεπτέων προκαταβολών ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν ενίσχυση καθώς δεν μπορούν ούτε να ζήσουν πόσο μάλλον να πληρώσουν και υποχρεώσεις που τρέχουν.

Ο κ. Δημητρίου κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα ενώ άσκησε σκληρή κριτική για όλα όσα θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν ποτέ! «Μας έλεγαν γραφικούς τον περασμένο Μάρτιο…Τώρα, υπάρχει μόνο μια λέξη: Αποτύχαμε!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου αποτυπώνοντας την πραγματικότητα χιλιάδων επιχειρήσεων που παραμένουν σε απραξία και με δεκάδες οφειλές αρρύθμιστες.
Στο μεταξύ, με επιστολή σε δυο υπουργούς, η διοίκηση του Επιμελητηρίου ζητά να δοθεί λύση στο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει ή θα προκύψει στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Είναι αδήριτη ανάγκη, με νομοθετική σας παρέμβαση να προχωρήσετε σε απόφαση παράτασης μίσθωσης δύο (2) ετών, όλων των επαγγελματικών μισθώσεων, με δεδομένο ότι, οι επιχειρήσεις έχουν ήδη σχεδόν απωλέσει έναν ολόκληρο χρόνο μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους ενώ επιπροσθέτως να σημειώσουμε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επανακτηθεί το χαμένο έδαφος, όταν τελικά επαναλειτουργήσει με κανονικούς ρυθμούς και χωρίς απαγορεύσεις η επιχειρηματικότητα.

Κατά την άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και με ομόφωνη απόφαση μας, θεωρούμε εύλογο να προχωρήσετε στην παραπάνω νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπιστούν ανεξέλεγκτα προβλήματα που θα προκύψουν από ενδεχόμενες μη ανανεώσεις επαγγελματικών μισθώσεων. Ευελπιστούμε στην υιοθέτηση της πρόταση μας, για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών-επιχειρήσεων μας καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας.» καταλήγει η επιστολή.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ