Αυξημένα τα τροχαία τον Φεβρουάριο

Νέα

Πάνω από τέσσερις χιλιάδες οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα στην Ήπειρο

Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 6 τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2020). Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2020), 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2020), 3 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2020).
Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 4 το 2020). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: 2 νεκροί (έναντι 1 το 2020), 2 σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2020), 5 ελαφρά τραυματίες (έναντι 3 το 2020).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
Επιπλέον, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 4.324 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:
-1.017 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,
-129 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας,
-112 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση,
-53 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
-39 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
-23 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
-20 για αντικανονικό προσπέρασμα και
-11 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 36 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 267 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.