Οι διαβάσεις γίνονται… τρισδιάστατες- Πιλοτική εφαρμογή έξω από ειδικά σχολεία και έπεται συνέχεια

Νέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Μια σημαντική ενέργεια κάνουν από κοινού οι φορείς της πόλης με σκοπό να δημιουργηθούν οι πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις. Στην ουσία θα φτιαχτούν διαβάσεις που θα είναι περισσότερο εμφανείς για οδηγούς και πεζούς ενώ στόχος είναι αυτό να αποτελέσει την αρχή και για άλλες ανάλογες διαβάσεις στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η πρωτοβουλία ανήκει στη βουλευτή της ΝΔ Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και γίνεται πράξη με την συνεργασία πολλών φορέων. Η κα. Κεφάλα μετά από σχετικό αίτημα που είχε τεθεί από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Διαπολιτισμικού και του Ειδικού Σχολείου που βρίσκονται στο Κάστρο προχώρησε στις συνεννοήσεις και τη Δευτέρα, νωρίς το πρωί, δόθηκε το ραντεβού στο σημείο όπου θα γίνουν οι ανάλογες εργασίες.
Η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση θα γίνει στον παραλίμνιο (Διονυσίου Φιλοσόφου- είσοδος Κάστρου) και η δεύτερη στην Βελισσαρίου έξω από το Πολυκλαδικό Λύκειο όπου στεγάζεται τάξη ειδικού σχολείου.
Σε δηλώσεις της η κα. Κεφάλα υπογράμμισε ότι οι πρώτες διαβάσεις θα γίνουν έξω από ειδικά σχολεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ο χρωματισμός των διαβάσεων θα γίνει από σπουδαστές και καθηγητές του δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων ενώ τα χρώματα είναι χορηγία του Γιώργου Χρηστοβασίλη, προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στις δηλώσεις του σημείωσε ότι το επίπεδο του πολιτισμού μας είναι συνυφασμένο με την συμπεριφορά μας προς τους έχοντες ανάγκη.
Για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα απαιτούνται συνέργειες όπως στην προκειμένη περίπτωση. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η πιλοτική εφαρμογή των συγκεκριμένων διαβάσεων θα βοηθήσει τους μαθητές των ειδικών σχολείων.
Ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης σημείωσε ότι στην φάση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος έχουν επιλεγεί δύο δρόμοι χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου. Αυτό έγινε ώστε να καταγραφούν τα πραγματικά δεδομένα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαμόρφωση ανάλογων διαβάσεων σε περισσότερα σχολεία.
Το δημόσιο ΙΕΚ με τους σπουδαστές και τους καθηγητές θα αναλάβουν να διαμορφώσουν τις τρισδιάστατες διαβάσεις. «Πρόκειται για μία ευκαιρία ενίσχυσης της εξωστρέφειας του ΙΕΚ», όπως είπε ο διευθυντής του Μιχάλης Αλεξίου, καθώς οι διαβάσεις πέρα από οδική παρέμβαση αποτελούν και καλλιτεχνική δράση.