ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- Εναλλακτική πρόταση για τους φοιτητές και τις εγκαταστάσεις

Τοπικά

Εναλλακτική πρόταση για την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, παρουσίασαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία περιλαμβάνει την ένταξη του Τμήματος στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών ή τη μεταγραφή τους σε άλλα τμήματα με συναφή αντικείμενα.
Παράλληλα, για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ίδιου Τμήματος, οι πρυτανικές αρχές προτείνουν τη στέγαση στην Ηγουμενίτσα των θερινών σχολείων του Πανεπιστημίου, τη λειτουργία διετούς προγράμματος ιχθυοκαλλιεργειών και την ίδρυση εργαστηρίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα οι πρυτανικές αρχές αιτιολόγησαν την απόφαση της Συγκλήτου να αναστείλει οριστικά τη λειτουργία του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας. Ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις υπερασπίστηκαν τα όσα αναφέρονταν στην απόφαση της Συγκλήτου, υπογραμμίζοντας πως η ίδρυση του νέου τμήματος δε βασιζόταν σε κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο.
«Η Σύγκλητος ουδέποτε ενέκρινε τη λειτουργία αυτού του Τμήματος που ενσωματώθηκε μετά την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία επίσης δεν περιγραφόταν καν. Δυστυχώς, υπήρξε επιπλέον μία αστοχία στο νόμο, που προέβλεπε την υποχρέωση του Πανεπιστημίου να δώσει πτυχία σε φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε ένα άλλο τμήμα και καλούνται να ολοκληρώσουν ένα νέο», σημείωσε ο κ. Αλμπάνης.
«Το πόρισμα της Επιτροπής ήταν σαφές και δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά. Όταν στην πορεία ασκήθηκαν πιέσεις για τη δημιουργία του Τμήματος από βουλευτές της συμπολίτευσης τότε και της αντιπολίτευσης σήμερα, ελήφθη η απόφαση για το Τμήμα Διερμηνείας και Μετάφρασης», σημείωσε ο κ. Γεωργάτος προσθέτοντας ότι προβλεπόταν ένα απόλυτα προβληματικό σχήμα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια.
«Υπήρχε μάλιστα η πρόθεση λειτουργίας του Τμήματος με επικέντρωση στις βαλκανικές γλώσσες, κάτι που δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα και μεγαλύτερο κόστος για την εξεύρεση του προσωπικού».
Για μία απόφαση που δεν λάμβανε υπόψιν της σημαντικές παραμέτρους έκανε λόγο παράλληλα και ο αντιπρύτανης Στ. Νικολόπουλος.