Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Γ. ΠΑΠΠΑΣ – Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

Νέα

Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας ήρθε στα Γιάννενα προκειμένου να κάνει την κεντρική του ομιλία ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του έκανε ειδική αναφορά στο Γεφύρι της Πλάκας που είχε καταρρεύσει και που τώρα ξαναστήνεται.
Λίγες ώρες μετά την κατάρρευση, ο πρωθυπουργός είχε ξεκάθαρα δηλώσει πως το γεφύρι θα ξαναστηθεί όρθιο. Αυτό γίνεται πραγματικότητα όπως όλα δείχνουν αλλά και σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου Γιώργου Παππά. Ο κ. Παππάς πριν από λίγες ημέρες είχε μια άτυπη συνομιλία με τον ανάδοχο του φιλόδοξου έργου. Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις, το έργο της αναστύλωσης του γεφυριού μπορεί και να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου το γεφύρι θα είναι έτοιμο και νωρίτερα από το Φεβρουάριο του 2020 εφόσον επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες.
«Το γεφύρι θα είναι έτοιμο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το Φεβρουάριο του 2020, όταν θα φύγει και ο μεταλλικός σκελετός. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο χρόνος μπορεί να μειωθεί καθώς ο καιρός είναι σύμμαχος και προχωρά με γοργούς ρυθμούς η εργολαβία. Σε επικοινωνία μου με τον εργολάβο μου είπε ότι μπορεί να παραδοθεί και πιο γρήγορα το έργο» είπε ο κ. Παππας.
Για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας συνεργάστηκαν πολλοί φορείς: Τα υπουργεία Υποδομών, Πολιτισμού, Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ΤΕΕ τμήμα Ηπείρου. Οι διαδικασίες προχώρησαν και η προτεραιότητας της Κυβέρνησης ήταν να μπει μπροστά το έργο και να δοθεί έμφαση στην αποκατάσταση του μνημείου. Αυτός, ήταν και ο λόγος που έκανε αναφορά ειδική ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.
«Ήταν προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό η αποκατάσταση του μνημείου, δεδομένου ότι κατάγεται και από την περιοχή. Η Κυβέρνηση διασφάλισε τη χρηματοδότηση και προχώρησε στην εγκατάσταση του ανάδοχου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ