filakes_oikonomou

Νέες φυλακές με ταχείες διαδικασίες

Νέα

Χωρίς καθυστερήσεις προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος στα Γιάννενα, όπως προέκυψε από τη χθεσινή επίσκεψη και τις δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στα Γιάννενα.

Ο κ. Οικονόμου επισκέφτηκε την περιοχή της Κόντσικας, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο κτήριο των φυλακών, σε κοινοτική έκταση που παραχωρήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, εκείνο που φαίνεται πως ισχύει εκτός από την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει τη διαδικασία είναι πως η κοινωνική συναίνεση λειτουργεί ως ενισχυτικός παράγοντας για να διευκολυνθούν χωρίς περαιτέρω προβλήματα οι διαδικασίες.
Ο κ. Οικονόμου απέφυγε να μιλήσει για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών και της πιθανής έναρξης της κατασκευής, παραδέχθηκε όμως πως η περίπτωση των Ιωαννίνων έχει προχωρήσει αρκετά και πως η κοινωνική συναίνεση αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

«Είναι παράδειγμα προς μίμηση η στάση αυτή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων που στέλνουν ένα μήνυμα ότι τα έργα μπορούν να είναι και λειτουργικά και αναπτυξιακά. Η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα για την υλοποίηση του σχεδιασμού της και το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να ακούσετε «θα» αλλά αυτό που έχει ήδη γίνει», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.
Το θέμα της ανέγερσης νέων φυλακών στα Γιάννενα είχε την ευκαιρία να το συζητήσει και στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ, αλλά και νωρίτερα στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

Κατά τη διάρκεια των περιοδειών του ο κ. Οικονόμου συνοδευόταν από την βουλευτή Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα και στο περιθώριο των δηλώσεων, έπλεξε το εγκώμιο των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών για τη διαρκή συνεργασία και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με ζητήματα της τοπικής κοινωνίας.
Τον Υφυπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλης Μουσελίμης.

Εγκώμιο για τους υπαλλήλους

Στο διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και τις αντίξοες συνθήκες, αναφέρθηκε ο κ. Οικονόμου εξερχόμενος από το σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς για την προσφορά τους.
«Μέχρι σήμερα χάρη στη δική τους προσπάθεια έχουμε κρατήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας τα σωφρονιστικά καταστήματα αλλά και σε σχέση με τις επιπτώσεις της πανδημίας, με γνώμονα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα νέα σωφρονιστικά καταστήματα θα διασφαλίσουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και φυσικά θα μας οδηγήσουν στην αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό κρατουμένων», σημείωσε.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο

Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.
Τον Υφυπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλης Μουσελίμης. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο συμμετείχε η βουλευτής του Νομού Μαρία Κεφάλα.
Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα ενώ ειδική αναφορά έγινε στην πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει στην κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή.

Επαφές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Τέλος, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Οικονόμου, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Δούβαλη και τους διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Ηπείρου.
«Ήταν μία ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και ανασκόπησης των δράσεων για τον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Οι πολίτες βιώνουν ικανοποιητικό αίσθημα ασφάλειας και εμείς επανασχεδιάζουμε συνεχώς τις δράσεις μας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα της αστυνομίας από το 2004 και σύντομα το προσωπικό θα έχει στη διάθεσή του σύγχρονα μέσα», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.