Μια θητεία, μάλλον, δεν είναι αρκετή

Νέα

Μ. Ελισάφ: «Να δούμε αν είμαστε αποδεκτοί στους πολίτες» λέει ο Δήμαρχος

Μπορεί να βρισκόμαστε στην μέση της θητείας της δημοτικής αρχής αλλά η συζήτηση για την επόμενη ημέρα και για το εάν ο σημερινός Δήμαρχος θα είναι εκ’ νέου υποψήφιος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Προγενέστερα ο Δήμαρχος όταν είχε ρωτηθεί σχετικά είχε απαντήσει: «Μια θητεία φτάνει!».

Δυο χρόνια μετά στο ίδιο ερώτημα -εάν φτάνει μια θητεία στο Δημαρχείο, απαντά «διπλωματικά» και συλλογικά.

Υποστηρίζει ότι δεν είναι προσωπική απόφαση η διεκδίκηση του Δήμου και ότι η απόφαση για την διεκδίκηση θα είναι συλλογική.

Το χρονικό διάστημα για τις δημοτικές εκλογές του 2023 είναι ικανό και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά για όλους.

Ο Δήμαρχος πάντως επιμένει ότι δεν είναι αυτοσκοπός να είναι δήμαρχος λέγοντας ότι δεν θέλει να κάνει καριέρα δημάρχου: «Δεν πρόκειται για μία προσωπική απόφαση. Θα πρέπει να την λάβουμε συλλογικά ως Δημοτική Αρχή. Δεν με ενδιαφέρει να βρίσκομαι μόνιμα στην καρέκλα του Δημάρχου. Θα πρέπει να δούμε αν είμαστε αποδεκτοί από τους πολίτες. Αν το σύνολο της Δημοτικής Αρχής εκτιμήσει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τότε θα το κάνουμε».

Η απάντηση αυτή οδήγησε στην αυτονόητη ερώτηση: Πως διαπιστώνεται από την σημερινή δημοτική αρχή η αποδοχή ή μη της διοίκησής τους από  τους πολίτες;

Ο κ. Ελισάφ απάντησε ότι αφενός υπάρχουν αντικειμενικά εργαλεία μέτρησης ενώ είπε πως όλη την περίοδο του καλοκαιριού είχε την ευκαιρία να κάνει επισκέψεις σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου και να έχει επιμέρους συναντήσεις  με πολίτες όσο και με εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων: «Η εκτίμηση μου είναι παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, η άποψη των τοπικών κοινωνιών δεν είναι αρνητική, είναι μάλλον θετική. Κριτικά θετική, για να μην καταφύγω σε υπερβολές που δε μου αρέσουν».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ