ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο εξοπλισμός των ΜΕΘ

Νέα

Ένα νέο μηχάνημα υπερηχογραφίας General ElectricVivid S70 N, συνολικού κόστους 50.000 ευρώ παρέλαβε χτες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για χρήση τόσο στη Γενική ΜΕΘ όσο και στις ΜΕΘ- Covid.
Το Νοσοκομείο, έχει αναπτύξει με επείγουσες διαδικασίες δύο νέες ΜΕΘ- Covid, δυναμικότητας 16 κλινών και είναι ένα από τα δύο Κέντρα Αναφοράς της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για νοσηλεία ασθενών με kορωνοϊό.
Η υπερηχογραφία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης των βαρέως πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Χρησιμοποιείται καθημερινά και επί κλίνης για την διερεύνηση και αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων, καθώς και των παθήσεων των πνευμόνων των αγγείων και της κοιλίας, οργάνων που πλήττονται συχνά από τον SARS-CoV-2.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα υπερηχογραφίας έρχεται ουσιαστικά να ενισχύσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των ΜΕΘ.
Το ΠΓΝΙ με την ανακοίνωσή του εκφράζει «τις θερμότερες ευχαριστίες του στη ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. και προσωπικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, τον κ. Κωνσταντίνο Δ. Ξιφαρά, για την έμπρακτη στήριξη και το αίσθημα ευθύνης που ανέδειξε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, τους ασθενείς και γενικότερα όλους τους ωφελούμενους των υπηρεσιών που προσφέρει το ΠΓΝΙ».