Πρωτότυπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συναυλιών παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο στο κανάλι του

Νέα

Τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα δίνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για αυτές τις μέρες των γιορτών.
Σήμερα παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 21:00 ο Δημήτρης Υφαντής θα εμφανιστεί σε μία συναυλία παρέα με αγαπημένα τραγούδια. Μαζί του ο Σωκράτης Καραβίδας – ηλεκτρικό μπάσο και ο Κώστας Δημητρίου – ντραμς.

Η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία
Η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία, που πραγματοποιείται στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» με μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, θα προβληθεί από το κανάλι στο YouTube, την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα μουσικά θέματα:
Aram Khachaturian- Valse Masquarade
Johann Strauß- Blumenfest Polka, op.111
Edvard Grieg – Anitra’s Tanz
Johann & Josef Strauß- Pizzicato Polka
Johann Strauß- Kaiser Walzer, op.437
Johann Strauß- Radetzky Marsch, op.228.
Την Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων διευθύνει ο Γιώργος Χλίτσιος.
Παίζουν οι μουσικοί: Γεράσιμος Λώλης, 1ο βιολί, Ιωάννα Ειρήνη Καραμάνη, 1ο βιολί, Βασιλική Αρλέτου, 2ο βιολί, Αλέξανδρος Λώλης, 2ο βιολί, Μαριάνθη Καψάλη, βιόλα, Πέτρος Γκογκάκης, βιόλα, Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, βιολοντσέλο, Αποστόλης Παπαπέτρος, κοντραμπάσο
Μαρία Μεσσάρη, φλάουτο, Άγγελος Αντώνογλου, κλαρινέτο
Νικόλαος Κυπριώτης, τρομπέτα – κρουστά, Αναστασία Σταύρου, πιάνο.

Παραμύθι από τη «Ρόδα»
Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί, από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Ρόδα», η Γιάννα Κούλα αφηγείται το λαϊκό παραμύθι «Το Χρυσοφεγγαράκι». Μουσική: Δημήτρης Καραγιώργος.
Επίσης, την ίδια μέρα, Σάββατο 2 Ιανουαρίου, στις 21:00, μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων ερμηνεύουν μουσική δωματίου με έργα B. Crusell, F. Mendelssohn – Bartholdy και Fr. Krommer.
Αναλυτικά:
Bernhard Crusell, Ντουέτο για 2 κλαρινέτα σε Ρε μινόρε (Ι. Allegro agitato ma non troppo, II. Siciliano, III. Rondo alla svedese)
Felix Mendelssohn – Bartholdy, Concert Piece Νo2 σε Ρε μινόρε, Έργο 114 (I. Presto, II. Andante, III. Allegretto grazioso)
František Krommer, Διπλό κονσέρτο για 2 κλαρινέτα σε Μι ύφεση ματζόρε, Έργο 35 (1ο μέρος).
Συμμετέχουν οι: Άγγελος Αντώνογλου, κλαρινέτο, Απόστολος Δημητρίου, κλαρινέτο, Αναστασία Σταύρου, πιάνο.

Την Κυριακή
Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, στις 11:00, από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ρόδα» η Γιάννα Κούλα αφηγείται τη «Χειμωνιάτικη Ιστορία» της Έφη Λαδά. Μουσική: Δημήτρης Καραγιώργος.
Την ίδια μέρα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, στις 21:00, θα προβληθεί το δεύτερο μέρος από τις «Στιγμές από τη μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου και της Ελλάδας» με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Το υλικό από το αρχείο των Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα και της εκπομπής πολιτισμού «Εν Χορώ.
Όλα τα μουσικά γεγονότα προβάλλονται στο κανάλι του YouTube, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ.

————————————————————————————-

Συμφωνία με εορταστικές μελωδίες από την Πρέβεζα

Μια μελωδική εορταστική “συμφωνία” με γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες δίνει χρώμα τις ξεχωριστές αυτές μέρες μέσω μιας πρωτοβουλίας που ανέλαβαν ο Λεωνίδας Αργυρός εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”, ο Αρχιμουσικός Κώστας Μπίτος και ο Διευθυντής του Ωδείου Γιώργος Χλίτσιος.
Στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης “συναντήθηκαν” μουσικοί της Φιλαρμονικής “Ορφέας” και του Δημοτικού Ωδείου υπό την διεύθυνση του κ. Μπίτου και την βιντεοσκόπηση (ευγενική προσφορά του Γιάννη Νικολαϊδη).
Στο μουσικό δρώμενο συμμετείχαν οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Παππάς, Κωνσταντίνος Τασούλης, Στέφανος Τασούλας, Μαρία Καλαμίδα, Ζένια Ρούσσου, Αγγελος Δημητρίου, Χρήστος Δημητρίου, Χρήστος Χούθης, Χρήστος Καπλάνης, Μάριος Μπέλλος και Ανδριάννα Παπαμιχαήλ-Παππά.
Ο σύνδεσμος είναι: https://youtu.be/_NoOj4zwKHA.

—————————————————————————————-

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΩΣ ΤΙΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Εορταστικές προβολές από το Δημοτικό Θέατρο

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στέλνει σε όλους ευχές για μία χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία, δημιουργία και ουσία. «Η χαρά μας για την υποδοχή και την εκτίμηση της διαφορετικής-λόγω των συνθηκών-παρουσίασης όλων των χριστουγεννιάτικων μας δράσεων, είναι μεγάλη», αναφέρει. Βίντεο με αφηγήσεις, παραστάσεις, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δημιουργίες, όλα γεμάτα με χριστουγεννιάτικη διάθεση, προβάλλονται από τις 22 Δεκεμβρίου στο κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ στο youtube και θα παραμείνουν online για όλες και για όλους μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστεί όλους όσοι «δούλεψαν με τόση όρεξη και αγάπη για να έχουμε ποικιλία χριστουγεννιάτικων παραστάσεων, αφηγήσεων και δημιουργιών για όλο το διάστημα των γιορτών. Σας ευχαριστούμε όλους, μικρούς και μεγάλους που αγκαλιάσατε τόσο θερμά αυτό το εγχείρημα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Με θετική σκέψη για το 2021, με πολλή όρεξη και ανάγκη για δημιουργία, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε όλοι μαζί στο θέατρο το συντομότερο δυνατό».