Λιγότερες συλλήψεις – λιγότερη κάνναβη

Νέα
  • Στους 531 έφτασαν οι συλληφθέντες τον Απρίλιο ενώ κατασχέθηκαν 264 κιλά χασίς

Σχεδόν σταθερές έμειναν οι συλλήψεις στην Ήπειρο τον Απρίλιο παρουσιάζοντας ελάχιστη μείωση σε σχέση με τον Μάρτιο. Τον μήνα που μας πέρασε συνελήφθησαν συνολικά 531 άτομα (έναντι 533 που είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο) με τις περισσότερες (368) να αφορούν παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών. Παράλληλα, αρκετά μικρότερη είναι και η ποσότητα την κάνναβης που κατασχέθηκε (264 κιλά περίπου) σε σχέση με τον Μάρτιο που είχαν κατασχεθεί 550 κιλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου έγιναν ακόμη οι εξής συλλήψεις: έξι για ληστεία, 41 για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών», εφτά για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων», οχτώ για κλοπές – διαρρήξεις, τέσσερις για παράβαση της Νομοθεσίας «περί Αρχαιοτήτων», τέσσερις για πλαστογραφίες, έξι για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Τελωνειακού Κώδικα», 23 για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες, τέσσερις για ενδοοικογενειακή βία, 32 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), μία για παράβαση της Νομοθεσίας «περί εκρηκτικών», μία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, δώδεκα για παραβίαση περιορισμών διαμονής και 14 για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.).

Ακόμη εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις ληστείας, δύο υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, 32 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, 27 υποθέσεις ναρκωτικών, τρεις υποθέσεις απάτης, δέκα υποθέσεις όπλων, τέσσερις υποθέσεις πλαστογραφίας, έξι υποθέσεις λαθρεμπορίου, επτά υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών και πέντε υποθέσεις πλαστογραφίας.

Η ποσότητα της κάνναβης που κατασχέθηκε έφτασε τα 264 κιλά και 203 γραμμάρια, η ηρωίνη τα 125,52 γραμμάρια, η κοκαΐνη τα 5,1 γραμμάρια ενώ κατασχέθηκαν και 116 ναρκωτικά χάπια.

Τέλος, κατασχέθηκαν πέντε πιστόλια, ένα περίστροφο, ένα τυφέκιο, έντεκα κυνηγετικά όπλα, 7 κιλά και 116 γραμμάρια εκρηκτική ύλης, 44 πυροκροτητές, εφτά μαχαίρια, 883 φυσίγγια, πέντε γεμιστήρες, 8 κιλά και 779,5 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 1.343 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 1.019 τσιγάρα, 4.270 ευρώ, δώδεκα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα ανευρεθέν όχημα.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝH