Έξι συλλήψεις σε 24 ώρες

Νέα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Το πρωί συνελήφθη στην Καστανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 21χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής 1.500 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Την ίδια ώρα περίπου στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη ένας 68χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών και χρηματικής ποινής 300 ευρώ, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Αργότερα το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 28 και 31 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχαν στην αυλή του σπιτιού τους ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 40 εκατοστών, σε γλάστρα.

Αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πρέβεζας, συνελήφθη ένας 54χρονος, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να έχει επιβιβάσει σε αυτό, με σκοπό να μεταφέρει, μία 35χρονη αλλοδαπή, η οποία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της, στερούμενη νομίμων εγγράφων παραμονής στη Χώρα.

Παράλληλα, το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πρέβεζας, συνελήφθη ένας 22χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Τέλος, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 32 και 44 ετών, για κλοπή. Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 24-04-2019 έως 03-05-2019 στην Βλαχέρνα Άρτας, αφαίρεσαν από τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.), 4 μεταλλικούς κρουνούς άρδευσης και 4 μπρούτζινες βάνες. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στον ανωτέρω οργανισμό.