ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ – Ανάρτηση σε 28 Κοινότητες των Ιωαννίνων

Νέα

 Στις 14 Ιουνίου ξεκινά η ανάρτηση των Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων για ακίνητα που βρίσκονται σε 28 προκαποδιστριακές κοινότητες του Ν. Ιωαννίνων

Στις 14 Ιουνίου ξεκινά η ανάρτηση των Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων για ακίνητα που βρίσκονται σε 28 προκαποδιστριακές κοινότητες του νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στις κοινότητες: Αγίου Ιωάννου, Άνω Λαψίστης, Ασφάκας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσης, Ζωοδόχου, Καρυών, Κάτω Λαψίστης, Μεγάλου Γαρδικίου, Πετσαλίου, Ροδοτοπίου, Αμπελείας, Αμφιθέας, Βασιλικής, Καστρίτσης, Κουτσελίου, Κρανούλας, Κρύας, Λογγάδων, Μαρμάρων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισαρείας, Νεοχωροπούλου, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής, Περάματος και Περιβλέπτου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, τόνισε πως η εν λόγω ανάρτηση του Κτηματολογίου σε μεγάλο μέρος του νομού Ιωαννίνων, ήταν κάτι που ανέμεναν εδώ και καιρό οι ιδιοκτήτες ακινήτων, για να υπογραμμίσει πως πρόκειται να επιλύσει σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις περιουσίες των πολιτών και θα ξεμπλοκάρει μεταβιβάσεις και επενδύσεις.

Οι προθεσμίες για τους ιδιοκτήτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Ελληνικό Κτηματολόγιο» τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο μήνες.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την 18η Ιανουαρίου 2023. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Τέλος, για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις μήνες.