Επιτυχής πρωτοποριακή επέμβαση στο ΠΓΝΙ

Νέα

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε από την Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Χειρουργικής Kλινικής του ΠΓΝΙ Χειρουργική αποκατάσταση Θωρακοκοιλιακού Ανευρύσματος Τύπου ΙΙ

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε από την Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Χειρουργικής Kλινικής του ΠΓΝΙ Χειρουργική αποκατάσταση Θωρακοκοιλιακού Ανευρύσματος Τύπου ΙΙ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Όπως σημειώνει πιο αναλυτικά, τέτοιου είδους ανευρύσματα λόγω της μεγάλης έκτασης τους εντός της αορτής,  χειρουργούνται σε δύο στάδια και συνδέονται με υψηλά ποσοστά θνητότητας και θνησιμότητας.

Επικεφαλής της πολύπλοκης αυτής επέμβασης και στα δύο στάδια, ήταν ο ΕΒ΄ Αγγειοχειρουργικής, Δρ. Γ. Καραολάνης με την υπόλοιπη Αγγειοχειρουργική ομάδα, καθώς και τον ΕΑ΄ Καρδιολογίας, Δρ. Δ. Νίκα, ενώ στην πολύωρη και απαιτητική αυτή επέμβαση καταλυτικό ρόλο είχε η Αναισθησιολογική ομάδα του νοσοκομείου με επικεφαλής τον Αν. Καθ. Δρ. Π. Τζίμα καθώς και την ΕΑ΄ Αναισθησιολογίας κ. Κ. Παντελαίου, με το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου και της χειρουργικής κλινικής, να παίζει ακόμη μια φορά, σπουδαίο ρόλο.

Σε άλλο σημείο της η ανακοίνωση του νοσοκομείου τονίζει πως επεμβάσεις τέτοιου τύπου, «δεν απαιτούν μόνο εξειδικευμένες γνώσεις από πλευράς ιατρών, αλλά και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίο το ΠΓΝΙ προσφέρει στους ιατρούς αλλά και εξελίσσει λόγω των αναγκών που δημιουργούνται. Ο συνδυασμός των παραπάνω, έθεσε τις βάσεις για την πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων στο νοσοκομείο μας, επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού», όπως υπογραμμίζει.

Τέλος, η διοίκηση του ΠΓΝΙ συγχαίρει τους εμπλεκόμενους ιατρούς και νοσηλευτές για την πρωτοπόρα επέμβαση και άριστη διαχείριση του ασθενή.