Κινηματογραφική καταδίωξη στην Εγνατία οδό

Νέα

Σκηνές  που παραπέμπουν σε ταινίες του Χόλιγουντ έζησαν πολλοί οδηγοί που το πρωί της Τετάρτης κινούνταν στην Εγνατία οδό.

Οι οδηγοί παρακολούθησαν μια καταδίωξη οχήματος που κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα και πίσω του ακολουθούσαν περιπολικά της Αστυνομίας. Η καταδίωξη του οχήματος σταμάτησε στην έξοδο του Μετσόβου όπου οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τον αλλοδαπό οδηγό και τον συνοδηγό. Ευτυχώς, η καταδίωξη είχε αίσια έκβαση και δεν σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα κατά την διάρκεια των γεγονότων.

Η καταδίωξη…

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε περιοχή της Θεσπρωτίας, οι κατηγορούμενοι, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δε σταμάτησαν σε σήμα στάσης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας και αφού ανέπτυξαν ταχύτητα, εισήλθαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα, έχοντας προτεραιότητα την ασφάλεια των συγκοινωνιών, ενώ για το λόγο αυτό διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο. Στον Σταθμό Διοδίων Δροσοχωρίου Ιωαννίνων, οι κατηγορούμενοι έσπασαν την μπάρα και εισήλθαν στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας συνεχίζοντας την πορεία τους προς το Μέτσοβο, ακολουθούμενοι πάντα από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Στην έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο προς το Μέτσοβο, οι αστυνομικοί, έχοντας εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες, ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τον αλλοδαπό οδηγό και τον ημεδαπό συνοδηγό. Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 63 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 67 κιλών.

«Μόνο στις ταινίες… γίνονται αυτά»

Η Νανά Φαρίδη ήταν μια από τις πολλές οδηγούς που βρέθηκαν στην Εγνατία οδό την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά. Κινούνταν στο ρεύμα με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα και περιέγραψε τα όσα έζησε όταν είδε το όχημα να περνάει ξυστά… δίπλα από το δικό της και πίσω τα περιπολικά.

«Ήταν απίστευτο όλο αυτό που ζήσαμε! Στην αρχή πιστεύαμε ότι είχε γίνει κάποιο ατύχημα και κοιτούσαμε πίσω για να δούμε ασθενοφόρο ή άλλο όχημα. Εκείνη την στιγμή, και ενώ είχαμε μπει στη δεξιά λωρίδα ακολουθώντας την σήμανση που είχε τοποθετηθεί, πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ένα όχημα το οποίο κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα μας και πίσω του έτρεχαν περιπολικά. Νιώσαμε το αυτοκίνητο να κουνιέται από την ταχύτητα του οχήματος που μας προσπέρασε σε απόσταση αναπνοής. Ίσα που προλάβαμε…. Από θαύμα δεν υπήρξε ατύχημα» λέει η κα. Φαρίδη υπογραμμίζοντας τα γρήγορα αντανακλαστικά όλων των οδηγών που ακολούθησαν την σήμανση που είχε τοποθετηθεί.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ