Έρχεται χιονιάς…. Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες

Τοπικά

Χιόνια που μπορεί να πέσουν χαμηλά -ακόμη και μέσα στο λεκανοπέδιο- δείχνουν τα καιρικά μοντέλα.

Η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ηπείρου είναι σε ετοιμότητα ενώ ήδη βρίσκονται στα ορεινά του Νομού πολλά μηχανήματα που έχουν εφοδιαστεί και με αλάτι για την αντιμετώπιση του χιονιά που θα χτυπήσει κυρίως στα ορεινά.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος είναι σε  επικοινωνία με δημάρχους ορεινών Δήμων ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης επιθεώρησε πολλά δύσκολα σημεία και έδωσε τις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ προβλέπονται χιονοπτώσεις στην Ήπειρο σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400- 500 μέτρων.

«Με βάση την ανωτέρω πρόβλεψη η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, επαναλαμβάνει τις συστάσεις της προς τους συναρμόδιους φορείς για αυξημένη επιφυλακή και στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Παρακαλούμε όλους που έχουν αποφασίσει να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και να έχουν στα αυτοκίνητά τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος καλό θα ήταν να αποφύγουν τις μετακινήσεις» εξήγησε ο κ. Μαυρογιώργος

Το ίδιο και για τις εκπαιδευτικές εκδρομές

Ο κ. Μαυρογιώργος απεύθυνε σύσταση και προς τους εκπαιδευτικούς που έχουν κανονίσει εκδρομές σε ορεινούς προορισμούς όπως είναι το Μέτσοβο να τις αναβάλουν για άλλη μέρα καθώς σήμερα και την Παρασκευή περιμένουν χιονοπτώσεις. «Καλό είναι να μην πάνε τα παιδιά εκδρομή με τέτοιες συνθήκες» τονίζει.

Σε ετοιμότητα οι Δήμοι

Σε ετοιμότητα είναι και όλοι οι δήμοι και φυσικά ο Δήμος Ιωαννιτών ενώ ανοιχτός δίαυλος υπάρχει και με την Αστυνομική Διεύθυνση σε περίπτωση που χρειαστεί να διακοπεί εξαιτίας της κακοκαιρίας η διέλευση βαρέων οχημάτων από την Εγνατία.

Στο επίκεντρο τα Γιάννενα

Ο κ. Μαυρογιώργος είχε επικοινωνίας με τον Γιώργο Λώλη ζητώντας να υπάρχει εγρήγορση και ενημέρωση των υπαλλήλων. «Χρειάζεται συντονισμός όλων ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την κακοκαιρία» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ