«Καμπανάκι» για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης

Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα, με ομιλητές τους Νίκο Βούτση, βουλευτή Α’ Αθηνών και πρώην πρόεδρο της Βουλής και τον Νίκο Μπίστη, μέλος του πολιτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, και οι δύο ομιλητές στάθηκαν στις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, που ήρθαν να προστεθούν σε ένα κακό προηγούμενο που δημιούργησε στη χώρα το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., με τον κ. Βούτση να κάνει λόγο για τη δημιουργία και παγίωση πλέον μίας αίσθησης ισχυρής αβεβαιότητας στους πολίτες για το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας. «Εκτός από την αβεβαιότητα όμως, η πανδημία έφερε ανατροπές, επιστροφή σε συντηρητικά πρότυπα, ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει μία πολιτική με στόχο τη δημιουργία μίας κοινωνίας σε χειραγώγηση, που δε θα έχει κουράγιο να αντισταθεί. Η Ν.Δ. στοχεύει στον εκφοβισμό και γι’ αυτό επέλεξε να δώσει μία ιδεολογική μάχη με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που ουδείς σκέφτηκε να το φέρει προς ψήφιση από τη μεταπολίτευση και μετά», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Για μία μεγάλη πρόκληση και δυσκολία παράλληλα για τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, ως αντιστάθμισμα στην υγειονομική και οικονομική κρίση, έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Μπίστης, με αναφορές στα μείζονα εθνικά θέματα και στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Τους δύο ομιλητές υποδέχθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερ. Τζούφη, που αναφέρθηκε αρχικά στην παρουσίαση των νέων πυλώνων του νέου Κοινωνικού Συμβολαίου που παρουσίασε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας και οι οποίοι αφορούν στην παραγωγή, την εργασία, το κοινωνικό κράτος, τη νέα γενιά, το περιβάλλον και τα δικαιώματα.
«Έχουμε ιστορικό χρέος να μην αφήσουμε τον τόπο να γυρίσει πίσω, αλλά να τον ξαναφέρουμε στην τροχιά της προόδου και της δημιουργίας. Να μην αφήσουμε μια Δεξιά με ιδέες και πρακτικές από τα παλιά να γίνει καθεστώς.

Τους επόμενους μήνες η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της μεταπολιτευτικής περιόδου, με νέα κρίση, μόλις δύο χρόνια από την έξοδο από τα μνημόνια, με πιθανό ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού και γεωπολιτικές εξελίξεις», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Τζούφη.