Και πάλι σε πλήρη λειτουργία η Αγγειοχειρουργική

Νέα

Μεγάλη στιγμή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο χαρακτήρισαν τη χθεσινή ημέρα διοίκηση και γιατροί ανακοινώνοντας την καθολική λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.
Ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα καθώς πλέον το Πανεπιστημιακό θα μπορεί να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει και τα αγγειοχειρουργικά περιστατικά ενώ μέχρι πρότινος οι ασθενείς αναγκαζόταν να φύγουν σε άλλα νοσοκομεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα μεγάλο νοσοκομείο της χώρας.
Ο διοικητής Βασίλης Τσίκαρης εμφανώς ικανοποιημένος μαζί με τον αναπληρωτή διοικητή Κώνσταντίνο Χολέβα και πλαισιωμένος από τους γιατρούς της Κλινικής μίλησαν για αυτή την εξέλιξη που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα των επεμβάσεων.
«Η πρόσφατη στελέχωση της Μονάδας με 2 επιπλέον Επικουρικούς Αγγειοχειρουργούς την καθιστά ικανή να ανταποκριθεί στο σύνολο των αγγειοχειρουργικών περιστατικών της Ηπείρου. Το αξιόλογο Ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει πλέον τη Μονάδα (4 Αγγειοχειρουργοί) σε συνδυασμό με την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης οδήγησαν στο να αντιμετωπιστούν περισσότερα των 100 αγγειοχειρουργικών περιστατικών στο ΠΓΝΙ. Η Διοίκηση, αξιολογώντας τη σημασία της παροχής των υπηρεσιών αγγειοχειρουργικής στον τόπο μας, διέθεσε ήδη για το πρώτο πεντάμηνο του 2019 από το Τακτικό Προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, πλέον των 350.000€ για τα απαραίτητα υλικά αντιμετώπισης των 100 περιστατικών, τη στιγμή που το αντίστοιχο διάστημα του 2018 χρειάσθηκε να διατεθούν για την αντιμετώπιση των ελάχιστων περιστατικών, που ήταν εφικτό να αντιμετωπιστούν, μόλις 38.000€» είπε ο κ. Τσίκαρης.

Καθυστερούσε αναίτια…
Ο κ. Τσίκαρης αναφέρθηκε και στην «αναίτια καθυστέρηση» που υπήρχε λέγοντας «Παράλληλα με τις προσπάθειες στελέχωσης της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας, κατατέθηκε επιτέλους η εισήγηση για την πρόσληψη μόνιμου Ιατρού, που αναίτια καθυστερούσε για πάνω από δύο έτη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη στελέχωση της μελλοντικής αυτόνομης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό. Η Διοίκηση εκφράζει επίσης την ικανοποίησή της για τα βήματα που έχουν γίνει πρόσφατα στην Ιατρική Σχολή στην κατεύθυνση οριστικής θεσμοθέτησης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. Η επαγρύπνηση και εγρήγορση όλων των φορέων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων είναι αναγκαία».
Δοθείσης της ευκαιρίας ο διοικητής του ΠΓΝΙ αναφέρθηκε στην ενίσχυση με νέους εργαζόμενους: «Το ΠΓΝΙ, ύστερα από μια προσπάθεια εξαμήνου, ενισχύθηκε με 51 εργαζόμενους της κατηγορίας του Λοιπού Επικουρικού και 12 Επικουρικούς Ιατρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες ορκίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία 3 μόνιμοι ειδικευμένοι Ιατροί (Διευθυντής στα ΤΕΠ, 1 Καρδιοχειρουργός και 1 Πνευμονολόγος) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη 8 μόνιμων ειδικευμένων Ιατρών και 10 μόνιμων Ιατρών για τα ΤΕΠ. Διαμορφώνονται έτσι οι συνθήκες να τεθεί σταδιακά σε λειτουργία και η νέα μονάδα ΜΕΠΚ που βρίσκεται στην 4η Πτέρυγα, να καλυφθούν κρίσιμα κενά στις κλινικές και να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες.
«Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις τριτοβάθμιου χαρακτήρα δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας του ΠΓΝΙ και ταυτόχρονα θέτει στην υπηρεσία των πολιτών σύγχρονο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό» κατέληξε ο διοικητής.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής Καθηγητής της Αγγειοχειρουργικής που εξέφρασε δημόσια την χαρά του για την καθολική λειτουργία της Κλινικής.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ