ΗΠΕΙΡΟΣ – Δώδεκα παραλίες με… βραβείο

Νέα

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.

Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Στην Ήπειρο βρίσκονται 12 συνολικά παραλίες με Γαλάζια Σημαία. Στον Δήμο Ηγουμενίτσας πρόκειται για τις ακτές Δρέπανο, Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή, στον Δήμο Πρέβεζας για τις ακτές Κυανή, Μέγα Άμμος, Μονολίθι, Πλατάνια, Τσούκες και στον Δήμο Πάργας για τις Αμμουδιά, Βάλτος/Parga Beach Resort, Λούτσα.

Με αφορμή την βράβευση των ακτών του Δήμου Ηγουμενίτσας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτήριος Μήτσης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η διάκριση αυτή που ήρθε ως αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων της, είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν, με άμεσα οφέλη για την τοπική μας κοινωνία. Επιπλέον αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία μας προς τις ιδιαιτερότητες της μετακίνησης των ΑμεΑ, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας και ισότιμης και εναργέστερης συμμετοχής τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικοοικονομικής ζωής, με την ένταξη του Δήμου μας στην Πράξη του ΕΣΠΑ με τίτλο «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών».