ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Δύο μεγάλα οδικά έργα στο «δρόμο» της υλοποίησης

Νέα
  • Αλ. Καχριμάνης: Επόμενος στόχος ο δρόμος προς τον πρώην δήμο Αγνάντων

Μπαίνει ένα ακόμη «λιθαράκι» στο έργο της Περιφέρειας Ηπείρου ως την βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής. Η βελτίωση των οδικών υποδομών ήταν και είναι άλλωστε στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ο λόγος για δύο μεγάλα οδικά έργα: την «Παράκαμψη Φιλιπιάδας για τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό» και το «Οδικό τμήμα Γεφύρι Πλάκας- Πράμαντα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, με απόφαση που έλαβε την Τρίτη η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, παρέχεται η σύμφωνη γνώμη για τη σύναψη των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή των δύο έργων από την Περιφέρεια.

Το πρώτο από τα δύο έργα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους ύψους 35 εκ. ευρώ που είναι δεσμευμένοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος 2014-2020».

Παράλληλα, το δεύτερο έργο, έχει προϋπολογισμό έως 8.500.000 ευρώ και θα αποτελέσει συνέχεια του νέου οδικού άξονα Ιόνια Οδός- Γέφυρα Πλάκας, που ήδη άρχισε να κατασκευάζεται με πόρους του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε γραπτή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μια θετική εξέλιξη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την έκβαση. Όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης με την υλοποίηση των δύο αυτών έργων, που αποτελούν μάλιστα προτεραιότητα, αφενός η θα βελτιωθεί η σύνδεση Άρτας και Πρέβεζας, αφετέρου η περιοχή Βορείων Τζουμέρκων θα βγει από την απομόνωση λόγω κακών συγκοινωνιών.

«Μετά από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες, συνεχείς παρεμβάσεις μας προς τον Υπουργό Υποδομών, η διαδικασία για την κατασκευή των δύο έργων που είναι προτεραιότητά μας ξεκινά. Η συγκοινωνία Άρτας- Πρέβεζας θα βελτιωθεί, η Φιλιππιάδα θα γίνει ασφαλής και θα σπάσει οριστικά η συγκοινωνιακή απομόνωση των Βορείων Τζουμέρκων. Επόμενος στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο δρόμος και προς τον πρώην δήμο Αγνάντων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη.