Η άρνηση του ιού στερεί την εκπαίδευση σε δέκα μαθητές

Νέα

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς

Η άρνηση του ιού, η άρνηση στην χρήση μάσκας, η άρνηση διενέργειας αυτοδιαγνωστικών ελέγχων είναι μεταξύ των λόγων που δέκα μαθητές σε όλη την Ήπειρο κινδυνεύουν να χάσουν την σχολική τους χρονιά αφού σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κώστα Καμπουράκη, οι μαθητές αυτοί απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία όλο το τελευταίο διάστημα.

Ήδη η περιφερειακή διεύθυνση Ηπείρου έχει κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έχει ενημερώσει τις σχετικές υπηρεσίες όπως την επιμελήτρια Ανηλίκων αλλά και την Εισαγγελία Πρεβέζης ζητώντας να ακολουθήσουν την νόμιμη διαδικασία.

Προσπάθειες να μεταπείσουν τους γονείς – κηδεμόνες

Πριν από αυτά είχαν προσπαθήσει να μεταπείσουν τους γονείς χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα καθώς δεν υπήρξε αλλαγή στάση και τα παιδιά εξακολουθούν να μην προσέρχονται στα σχολεία που φοιτούν.

Οι γονείς ή  κηδεμόνες των συγκεκριμένων δέκα μαθητών αρνούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο με όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, δηλαδή με την διενέργεια self test και την χρήση μάσκας.

«Οι μαθητές αυτοί απουσίαζαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά την προσπάθεια που έγινε από την εκπαιδευτική κοινότητα δεν κατέστη εφικτό να αρθούν οι αντιρρήσεις γονέων και κηδεμόνων τους. Πρόκειται για έξι μαθητές δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, έξι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας  και δύο μαθητές δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας,» υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στα σχολεία της Ηπείρου είναι καλύτερη στο θέμα αυτό, σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας, όπου ο αριθμός των μαθητών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο εξαιτίας της άρνησης των γονιών τους για τον ιό, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών και της Εισαγγελίας

Ο κ. Καμπουράκης εξήγησε ότι επόμενο βήμα μετά την κινητοποίηση και ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και της Εισαγγελίας είναι η αναμονή για την αλλαγή της νομοθεσίας που προωθεί το Υπουργείο ώστε να υπάρξουν νομικές κυρώσεις σε γονείς ή κηδεμόνες που στερούν την εκπαίδευση στα παιδιά τους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ