ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Μάσκες υποχρεωτικά παντού;

Νέα

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων, στις 13 Σεπτεμβρίου, με μάσκες και τεστ.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το πώς θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία δεν είναι ακόμη έτοιμα, η συζήτηση ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιτροπή των ειδικών με την κυβέρνηση αναμένεται το επόμενο διάστημα να οριστικοποιήσουν το πλαίσιο λειτουργίας.

Το μήνυμα  πάντως, είναι ότι η απόλυτη προτεραιότητα φέτος στα σχολεία είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της διά ζώσης εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό 80% έχουν εμβολιαστεί και ένα 10% έχει νοσήσει. Απομένει ανεμβολίαστο ένα ποσοστό της τάξης του 10%. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και καθηγητές παντού, εκτός της ώρας της γυμναστικής.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, θα συνεχιστεί και για φέτος η δωρεάν διάθεση των δύο self test την εβδομάδα στους μαθητές, που θα πρέπει να δηλώνονται στη σχετική πλατφόρμα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος είχε αναφερθεί στον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 12 έως 17 ετών, τονίζοντας πως «οι γονείς, που έχουν παιδιά στα σχολεία και δεν τα έχουν ακόμη εμβολιάσει να γνωρίζουν πως έχουν ακόμη τον χρόνο, το επόμενο 10μερο – 15μερο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους». Ο ίδιος είχε τονίσει πως «σε κάθε περίπτωση τα σχολεία εφέτος θα λειτουργήσουν κανονικά, δεν πρόκειται να κλείσουν».