Αισιόδοξα τα τουριστικά μηνύματα

Νέα

Ικανοποίηση υπάρχει για την έλευση επισκεπτών στην περιοχή μας τους δυο μήνες του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου αντιδημάρχου  Γιώργου Λώλη, πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στα Γιάννενα και επισκέφθηκαν τουριστικούς προορισμούς.  Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, η έλευση ξένων και ελλήνων επισκεπτών προσμετράτε μόνο στα θετικά καθώς ωφελείται η τοπική οικονομία.

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος συμμετείχε στην έκθεση «Tour Natur 2021- Caravan Salon», που γίνεται  στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είναι μία από τις μεγαλύτερες για τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ο κ. Λώλης σε δηλώσείς του αναφέρθηκε στην σημασία αυτών των δράσεων που στόχο έχουν να προωθήσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και φυσικά να διευρύνουν τις συνεργασίες. Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε το ρόλο που έχουν σε αυτές τις προσπάθειες οι άνθρωποι του τουρισμού και ξεκαθάρισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει δια ζώσης επικοινωνία με τουριστικούς φορείς άλλων χωρών.

Στάθηκε στις δυνατότητες για τους επισκέπτες αλλά και στις συνεργασίες που θέλουν να προωθήσουν στο άμεσο μέλλον και παρά τις δυσκολίες από την πανδημία.

Επίσης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Schwerte Δημήτρη Αξούργο, και μίλησαν για τη διαδικασία αδελφοποίησης των δύο πόλεων, θέμα που είχε συζητηθεί και σε προηγούμενη συνάντηση του κ. Αξούργου με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Τέλος, συνάντηση είχε και με τη σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσελντορφ Φρίντα Γεωργίου, από την οποία ζητήθηκε η συμβολή του προξενείου στην προβολή των Ιωαννίνων και στην απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο περιοχών.

Το ζήτημα της αεροπορικής σύνδεσης είναι  προτεραιότητα για την περιφέρεια Ηπείρου και τον δήμο Ιωαννιτών και είχε αποτελέσει πριν από λίγο διάστημα αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης που είχε γίνει στο διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ