Επί τάπητος τα θέματα της ασφάλισης

Νέα

Στα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ασφαλιστών Αλέξανδρος Ιωάννου.

Όπως εξήγησε στην διάρκεια της συνδιάσκεψης παρουσιάστηκαν μελέτες-έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν φοροκίνητρα και προωθούνται υποχρεωτικές ασφαλίσεις σε διάφορους τομείς προκειμένου να καλυφθούν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, η κοινωνία και το κράτος με την αξιοποίηση με διαφορετικούς τρόπους της ιδιωτικής ασφάλισης.

Προσδιορίστηκαν εκτός των φορολογικών κινήτρων και της υποχρεωτικότητας με σαφήνεια και θέματα σχετικά με: τις αθέμιτες πρακτικές δικτύων διανομής και τα ανασφάλιστα οχήματα.

Όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννου για πολλά θέματα οι αρμόδιοι υπουργοί δεν είχαν ενημέρωση (!) όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι η καθυστέρηση για την καταβολή της ασφαλιστικής αποζημίωσης εάν υπάρξει ατύχημα με κρατικό όχημα, είναι μεγάλη.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε είναι αυτό που έχει να κάνει με το θέμα της εφαρμογής του νόμου γα τα ανασφάλιστα οχήματα που ενώ έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια στην πραγματικότητα …δεν είναι σε ισχύ.

«Τέθηκαν όλα τα σημαντικά και σοβαρά ζητήματα που αφορούν στον κλάδο μας και που θέλουν άμεσε επίλυση. Επικοινωνήθηκε στους

αρμόδιους υπουργούς το θέμα της υποχρεωτικότητας των ασφαλίσεων όπως ισχύει και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ   τεκμηριώθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ιδιωτικής ασφάλισης στην κάλυψη των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη» υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ