Το πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας στο επίκεντρο

Τοπικά

Εξαιρετικά σημαντική περιφέρεια της Ελλάδος χαρακτήρισε την περιφέρεια Ηπείρου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου

Εξαιρετικά σημαντική περιφέρεια της Ελλάδος χαρακτήρισε την περιφέρεια Ηπείρου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας κ. Γ. Χαντζηνικολάου επικεντρώθηκε στις πιθανότητες η λειτουργία του Κέντρου Τεχνολογίας -που επρόκειτο να κατασκευαστεί -να αποτελέσει σύνδεση μεταξύ  ακαδημαϊκού χώρου και οικονομίας.

Αυτά ειπώθηκαν στην διάρκεια της συνάντησης των στελεχών της Τράπεζας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στην  συνάντηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στο διοικητήριο της περιφέρειας.

Οι δηλώσεις των στελεχών

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας κ. Γ. Χαντζηνικολάου δήλωσε τα εξής: «Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κ. Περιφερειάρχη για να μιλήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής και με τη διάθεση να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο Περιφερειάρχης. Συγκεντρωθήκαμε και εστιάσαμε την προσοχή μας στο νέο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου, μεταξύ άλλων,  δήλωσε τα εξής: «Για εμάς στην Τράπεζα Πειραιώς η Ήπειρος είναι μια εξαιρετικά σημαντική περιφέρεια. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και με τα καταστήματά μας εδώ,  και με την προσπάθεια που κάνουμε με την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Η οικονομία της Ηπείρου αναπτύσσεται και βλέπουμε με πολύ μεγάλη χαρά την Ήπειρο και τα Γιάννενα να έχουν δημιουργήσει ένα ‘οικοσύστημα’ τεχνολογίας τέτοιο, το οποίο πραγματικά είναι ένα από τα διαμάντια στην ελληνική οικονομία.  Βλέπουμε ότι η σύνδεση μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την Περιφέρεια και την ιδιωτική πρωτοβουλία είναι  σημαντική» είπε και συμπλήρωσε ότι «όλες οι Τράπεζες έχουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια  τα οποία  θα πρέπει να ακολουθούν. Και βέβαια η πιστοληπτική πολιτική είναι τέτοια,   η οποία θα  πρέπει να  πληρούνται τα κριτήρια αυτά  για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Κάνουμε μια προσπάθεια με ειλικρινή διάλογο με την Περιφέρεια και τον κ. Περιφερειάρχη να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο εκείνο όπου θα εξετάσουμε σοβαρά τη χρηματοδότηση.   Έχει δουλειά ακόμη, αλλά νομίζουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια παρέλαβε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την οικοδομική άδεια και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου. Ενημέρωσε για το επιχειρηματικό πλάνο και το ενδιαφέρον που υπάρχει για στέγαση σε αυτό μεγάλων εταιριών πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας.

Τέλος, ανέφερε ότι ενημέρωσε τα στελέχη για την κατάσταση και  έγινε πρόταση όσον αφορά τη χρηματοδότηση του 25% του προϋπολογισμού. «Αναμένουμε πλέον τις τελικές απαντήσεις» κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.

Επιμέλεια: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ