ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Σήμερα η κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Πολιτική

Την κεντρική προεκλογική εκδήλωσή της πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη στις 8.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου. Η παράταξή μας πορεύεται με ενότητα, με προτάσεις, ανοιχτή σε συνεργασίες, όπως έπραξε τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Όραμά της να φέρει μία νέα εποχή στα Γιάννενα. Να οδηγήσει τα Γιάννενα στη Νέα Εποχή. Να παραδώσει το 2023 έναν δήμο σύγχρονο, ευρωπαϊκό χωρίς πιθανότητα πισωγυρίσματος.

Σήμερα θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες. Σε όσους βρέθηκαν από την αρχή δίπλα μας και σε αυτούς, που κάθε μέρα γίνονται και περισσότεροι, που αγκάλιασαν τις προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ θα καταθέσει την προγραμματική του πρόταση. Είναι αυτή που προέκυψε μετά από μία μακρά περίοδο διαβούλευσης. Αυτή που θα υλοποιηθεί στο ακέραιο τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ανέφερε μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης η Βίκυ Κώστα εκπροσωπώντας την παράταξη.

Μετά την προγραμματική ομιλία του Μωυσή Ελισάφ θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου νίκης της παράταξης.

Η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά με τον «δικό μας» Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers.

«Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές πορευόμαστε με ενότητα, με πίστη στη νίκη και αισιοδοξία για τη νέα εποχή στην πόλη μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

 

Διάκριση στο Smart City Hachathon

Δύο καινοτόμες προτάσεις κατατέθηκαν στο Ιωάννινα Smart City Hachathon από την Επιτροπή της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» που εργάζεται για την Έξυπνη Πόλη.

Η επεξεργασία και η κατάθεση των προτάσεων έγινε σε συνεργασία με τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μάριο Μπαλαμάτσια και Κωνσταντίνο Κρομμύδα.

Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν παρουσίασαν δύο καινοτόμες προτάσεις. Η πρώτη αφορούσε στην ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή των Ιωαννίνων. Η δεύτερη, η οποία διακρίθηκε και απέσπασε το τρίτο βραβείο, αφορά στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων στο ήδη υπάρχον σύστημα άρδευσης των δημόσιων χώρων. Η πρόταση επικεντρώνεται στη χρησιμοποίηση συσκευών για αυτόματο πότισμα με απομακρυσμένο έλεγχο, γεγονός που επιτρέπει την μείωση του νερού που καταναλώνεται στους κοινόχρηστους χώρους κατά 50%.

 

Με δεσμεύσεις η επίσκεψη στο Πέραμα

Με τους κατοίκους της Κοινότητας Περάματος συναντήθηκε και συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης το λιμανάκι παραμένει ουσιαστικά ένας χώρος που δεν αξιοποιήθηκε παρά τα έργα που έγιναν και τα χρήματα που δαπανήθηκαν ενώ και τα προβλήματα καθημερινότητας εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Ο κ. Ελισάφ παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματος της παράταξης καθώς και τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την περιοχή του Περάματος.

Στις δεσμεύσεις της παράταξης περιλαμβάνονται η βελτίωση του οδικού δικτύου, των πεζοδρομίων, του φωτισμού και της καθαριότητας, η αναμόρφωση των πλατειών και της εισόδου του Περάματος, η αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής και η επικοινωνία με τον Μώλο σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης και ο εκσυγχρονισμός των παιδικών χαρών.