Ένα βραβείο για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Νέα

Στο Δήμο Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Best City Awards 2020»

 

Αργυρό βραβείο απέσπασαν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Best City Awards 2020» στην κατηγορία «Open Mall, ανοικτά κέντρα εμπορίου τοπικών κοινοτήτων» για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Το έργο αφορά ένα σύνολο αλληλένδετων παρεμβάσεων στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης και η επιτυχής υλοποίησή του απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια και πολυμερή συνεργασία.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται σε στενή συνεργασία και με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και με τις ωφελούμενες επιχειρήσεις.

Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει με την ανάδειξη αναδόχου για το Υποέργο 1: «Αναβάθμιση δικτύου εμπορικών οδών στο Ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων», ενώ σε στάδιο υλοποίησης βρίσκονται και τα άλλα Υποέργα, σύμφωνα με τον χρονοπρογραμματισμό που έχει εγκριθεί. Το σύνολο του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι: 1.801.370,66€ και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ: «Η δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου», στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της πόλης είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη της ιστορικότητας και του πολιτιστικού πλούτου του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων».

Tα Best City Awards 2020 που διοργάνωσε η «Boussias», υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 4η χρονιά επιβραβεύουν την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Ικανοποίηση από την «Ενότητα Πολιτών»

Από την πλευρά της η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» χαιρετίζει την βράβευση του δήμου Ιωαννιτών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για το «Open Mall», υπενθυμίζοντας πως ο δημοτική αρχή στην προηγούμενη θητεία είχε προωθήσει το έργο. Σε κάθε περίπτωση, ως προς την «πατρότητα» της ιδέας, αυτή είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά το 2014 από τον τότε υποψήφιο δήμαρχο Παντελή Κολόκα.

«Είναι ένα έργο το οποίο ως δημοτική αρχή μελετήσαμε και σχεδιάσαμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τους επαγγελματίες και τους πολίτες της περιοχής πέριξ της οδού Ανεξαρτησίας, κατορθώνοντας να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ.

Είναι μια παρέμβαση την οποία πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή και την υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση μιας ιστορικής εμπορικής περιοχής της πόλης, θωρακίζοντας τη απέναντι στις προκλήσεις της μετεξέλιξης του εμπορίου, ειδικά στην μετα-covid εποχή και τις προκλήσεις που φέρνει σε ότι αφορά το επιχειρείν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως στόχος μας ήταν τόσο η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας όσο και η θεμελίωση ισχυρών βάσεων για μια άλλη κουλτούρα συνεργασίας και σχεδιασμού μεταξύ του δήμου, της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Το μεγάλο στοίχημα παραμένει η γρήγορη υλοποίησή του και θα είμαστε παρόντες να παρακολουθούμε τις εξελίξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.