dimarxeio-zitsas

Αμφισβητεί την εγκυρότητα των καταγραφών ο Δήμος Ζίτσας

Νέα

Νέα αντίδραση από το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο

Σε νέα επίσημη αντίδραση προχώρησε ο Δήμος Ζίτσας λόγω της επιβολής αυστηρότερων μέτρων στην περιοχή, αυτή τη φορά μέσω ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου.
Στο ψήφισμα δεν αμφισβητείται μόνο η διαχείριση από τους συναρμόδιους φορείς της Πολιτείας, αλλά επί της ουσίας και όσα ακούγονται ή γράφονται για τον αριθμό των κρουσμάτων, τα οποία δε συνάδουν, όπως αναφέρει, με τα στοιχεία που αποστέλλονται εβδομαδιαία στον δήμο από τη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, το δημ. συμβούλιο ζητά τον σεβασμό των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την απόφαση των νέων απαγορεύσεων, ζητά την πλήρη καταγραφή των κρουσμάτων και την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του δήμου, για να συμβάλλει στην αποφυγή της διασποράς και ακόμη την ενίσχυση του ΚΥ Βουτσαρά, με προσωπικό και μέσα, ώστε να ενταχθεί στο δίκτυο των εμβολιαστικών κέντρων και τέλος να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα και στις πέντε έδρες των ΔΕ του δήμου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Ο δήμος Ζίτσας και οι πολίτες του ένα χρόνο τώρα συμμετέχουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας COVID -19 εφαρμόζοντας ρητά τις συστάσεις και τα μέτρα που ανακοινώνονται. Εκτιμούμε πως η στιγμή που ο εφιάλτης της πανδημίας θα τελειώσει, πλησιάζει αρκεί όλοι μας να εφαρμόσουμε τη ρήση του Ιπποκράτη «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».
Καλούμε λοιπόν όλους σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Με την ατομική μας ευθύνη ας συμβάλουμε όλοι στη συλλογική προσπάθεια για να βγούμε όσο γίνεται πιο σύντομα από τη σκοτεινό τούνελ της πανδημίας. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», καταλήγει η απόφαση του δημ. συμβουλίου.

Επιμένει στις θέσεις του ο δήμαρχος

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος σε δηλώσεις του στο ITV, επανέλαβε ουσιαστικά, όσα είχε αναφέρει και στην γραπτή δήλωση του περασμένου Σαββάτου, ότι ο δήμος δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα και τη διασπορά, «φωτογραφίζοντας» για την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου.
Έκανε λόγο για μία «αναπάντεχη και άδικη» απόφαση της επιβολής των νέων μέτρων για τον δήμο Ζίτσας, υποστήριξε, ότι εκ παραδρομής μπήκε σε περιοριστικά μέτρα ολόκληρος ο δήμος και όχι μόνον η ΤΚ Ζίτσας και πρόσθεσε, ότι κάποιοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον δήμο Ζίτσας, ως αποδιοπομπαίο τράγο, για να δικαιολογήσουν την αύξηση των κρουσμάτων συνολικά στην περιοχή.
«Η μόνη ενημέρωση που είχαμε ήταν λίγο πριν ανακοινωθεί η επιβολή των περιοριστικών μέτρων, όμως προφανώς υπήρξε σύγχυση γιατί δε μπορούσαν να μας απαντήσουν, εάν τα μέτρα αφορούν την ΤΚ Ζίτσας ή τον δήμο Ζίτσας. Το έγγραφο που φτάνει σε εμάς κάθε Δευτέρα δεν έχει καμία σχέση με τα κρούσματα που ανακοινώνονται ή τις φήμες ή τις δηλώσεις ορισμένων ότι η Ζίτσα έχει πολλά κρούσματα (σ.σ προφανώς αναφέρεται στον Αλ. Καχριμάνη). Την πλήρη εικόνα την έχει ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Εμάς δε μας ενημέρωσε, ούτε μας ρώτησε κάποιος, ούτε και ζητήθηκε η βοήθειά μας. Είναι πολύ σοβαρές οι οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στις επιχειρήσεις, που βλέπουν εκείνες που ανήκουν σε όμορους δήμους να λειτουργούν κανονικά και αυτές να έχουν μπει σε καθεστώς αυστηρών μέτρων. Ο δήμος Ζίτσας δεν είναι διατεθειμένος να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για την περιοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων.