ioannina_kakavia

Εν αναμονή των αποφάσεων για τον Ιωάννινα-Κακαβιά

Νέα

Αναζήτηση εναλλακτικού χώρου για τον πολυχώρο αθλητισμού

Προτεραιότητα αποτέλεσε για τον ίδιον τον περιφερειάρχη η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά. Η ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης συνοδεύεται με ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των προσπαθειών.

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, είπε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, εργάζονται ώστε να είναι έτοιμες όλες οι παράμετροι του έργου μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όταν και θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις χρηματοδότησης του έργου.

«Χαίρομαι για την ανακοίνωση ένταξης του έργου στην πρόταση της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο Περιφερειάρχης, αναφέροντας και στοιχεία του έργου.

Μπαίνοντας στις τεχνικές λεπτομέρειες ανέφερε ότι στο πρώτο τμήμα από Ιωάννινα μέχρι Καλπάκι, ο δρόμος θα είναι τετράιχνος με προϋπολογισμό 350 εκ. ευρώ, ενώ στο δεύτερο τμήμα από Καλπάκι μέχρι Κακαβιά, θα είναι τρίιχνος, με τη μια λωρίδα (ΛΕΑ) να προσαρμόζεται ανάλογα των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, ήτοι σε τμήματα του ενός ή του άλλου ρεύματος κυκλοφορίας.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 50 εκ. ευρώ, ενώ άλλα 25 εκ. ευρώ προβλέπονται για απαλλοτριώσεις.

 

Δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια για το ακίνητο

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αποφασίσει να συμμετάσχει στη πλειοδοσία ακινήτου της υπό εκκαθάρισης εταιρείας «ΑΤΕ LeasingA.E.» στο Νεοχωρόπουλο του Δήμου Ιωαννιτών, με σκοπό να το μετατρέψει σε δημόσιο πολυχώρο αθλητισμού σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με οποιονδήποτε άλλο φορέα εκδήλωνε σχετικό ενδιαφέρον.

Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, καθώς στη διαδικασία πλειοδότησε άλλος ενδιαφερόμενος.

Η Περιφερειακή Αρχή, και με ανακοίνωσή της ευχαριστεί δημόσια τους τρεις επιχειρηματίες των Ιωαννίνων που απέσυραν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη διαδικασία προκειμένου να διευκολυνθεί η Περιφέρεια στην απόκτηση του ακινήτου και εύχεται στο νέο ιδιοκτήτη της- εφόσον η πλειοδοσία ευοδωθεί- να το αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και την ανάδειξη της περιοχής.

«Ήταν κάτι χρήσιμο για την περιοχή, εμείς φθάσαμε στη διαδικασία πλειοδοσίας μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν το πήραμε. Θα αναζητήσουμε πλέον άλλες λύσεις για τους ανθρώπους που θέλουν να γυμνάζονται», ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Και ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας αναφερόμενος στο θέμα υποστήριξε ότι θα συνεχίσουν να αναζητούν λύσεις ώστε να αποκτήσει η πόλη περισσότερους χώρους άθλησης.

 

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Στο μεταξύ, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Α) Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:

-«Κατασκευή κόμβου οδού Παραμυθιά – Γλυκή προς Σούλι», προϋπολογισμού 355.000 ευρώ.

-«Αποκατάσταση πρανών και προστασία της επαρχιακής οδού από τυχόν κατολισθήσεις στην περιοχή της Καστανιάς» προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

-«Άμεση αντιμετώπιση καταπτώσεων στην επαρχιακή οδό Λάζαινα-Αμπελοχώρι», προϋπολογισμού 35.172 ευρώ.

-«Βελτίωση – αποκατάσταση παρακαμπτηρίων οδών με το επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 72.000 ευρώ.

-«Βελτίωση – αποκατάσταση προσβάσεων στους οικισμούς Μακρύκαμπο – Γουριανά – Γραικικό μέσω της ε.ο. 19», προϋπολογισμού 73.000 ευρώ.

-«Συμπληρωματικές εργασίες του διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (Τμήμα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη)», προϋπολογισμού 71.554,30 ευρώ.

-Αποκατάσταση – βεελτίωση δρόμου Αμφιθέα-Μεγάρχη- Φωτεινό και προστασία πρανών υδατορεμάτων εντός του οικισμού της Τ.Κ. Μεγάρχης, προϋπολογισμού 82.000 ευρώ.

Β) Ανέδειξε τον οριστικό  ανάδοχο του έργου

-«Βελτίωση της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με τη διάστρωση ασφαλτοταπήτων», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.

Γ) Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου: «απομάκρυνση φερτών από ρέματα στην Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 42.152,21 ευρώ. Ανάδοχος Ευάγγελος Καλόγηρος.

Δ) Έλαβε αποφάσεις για δύο έργα πολιτισμού και συγκεκριμένα

-Ανέδειξε ανάδοχο (ART RESTORATION) για τη συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Βρυσοπούλας Σουλίου Παραμυθιάς προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.

-Ενέκρινε τις διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης για «Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη & αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Βέλλιανη Τ.Κ. Προδρόμου του Δήμου Σουλίου

Ε) Ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Άρτας», προϋπολογισμού 56.000 ευρώ. Ανάδοχος Ρήγας Κουτσός.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ