ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ-Τις 28.000 έφτασαν τα ραντεβού

Νέα

Περίπου 28.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών είχαν κλειστεί από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και την Κυριακή το βράδυ

Περίπου 28.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών είχαν κλειστεί από την Παρασκευή το πρωί που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί για τα παιδιά 5 – 11 ετών ξεκινούν την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Σήμερα η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας. Στόχος η ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη και την ασφάλεια του εμβολιασμού.

Εν όψει της έναρξης των εμβολιασμών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέδωσε την περασμένη έναν οδηγό με 19 συνήθεις ερωτήσεις – απαντήσεις σχετικά με το εμβόλιο και τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού SARS-Cov-2 παιδιών και εφήβων, με στόχο να λυθούν οι απορίες των ενδιαφερομένων.

Πώς προχωρά η χορήγηση της τρίτης δόσης

Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 2.250.000 εμβολιασμοί και έχουν προγραμματιστεί πάνω από 1.500.000, που σημαίνει ότι περίπου 3.800.000 από τους δικαιούχους, είτε έχουν πραγματοποιήσει την τρίτη δόση είτε την έχουν προγραμματίσει. Το ποσοστό αυτό, όπως είπε, αντιστοιχεί σε πάνω από το 65% του συνολικού αριθμού των δικαιούχων.

Για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών ανέφερε ότι την στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα ήταν 520.000 και ήδη οι περίπου 100.000 από αυτούς είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν προγραμματίσει το εμβόλιο τους.