ΕΛ.ΑΣ. – Μερίδιο στην Ήπειρο από 195 νέα οχήματα

Νέα

Παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία τα 195 νέα οχήματα διαφόρων τύπων που εντάσσονται στον στόλο της.
Πρόκειται για:
-120 υπηρεσιακά αυτοκίνητα τύπου SUV, τα οποία κατανεμήθηκαν σε Υπηρεσίες Τροχαίας σε Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά και Ήπειρο. Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια».
-40 αυτοκίνητα τύπου VAN, εννέα θέσεων, τα οποία κατανεμήθηκαν σε Υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και μετανάστευσης σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Ήπειρο. Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
-18 λεωφορεία, 20 θέσεων, τα όποια ομοίως κατανεμήθηκαν σε Υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και μετανάστευσης σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. Και τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
-10 υπηρεσιακά οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, και επτά συμβατικά αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν μέσω του τακτικού προϋπολογισμού για την κάλυψη αναγκών Υπηρεσιών του Αρχηγείου.
Η Ελληνική Αστυνομία παραλαμβάνει τους επόμενους μήνες άλλα 406 οχήματα, και συγκεκριμένα 354 περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα, 43 οχήματα τύπου VAN και εννέα δίκυκλες μοτοσικλέτες.
Όπως αναφέρει, με την προσθήκη των οχημάτων αυτών, ενισχύεται σημαντικά ο στόλος της, αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Σώματος και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.