Εκδηλώσεις ενημέρωσης για το διαβητικό πόδι

Εκδηλώσεις

Στα Ιωάννινα στις 8 & 9 Φεβρουαρίου 2020 με πρωτοβουλία της Ενδοκρινολογικής Κλινικής – Διαβητολογικού Κέντρου και της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσοκομείου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης για το Διαβητικό Πόδι.
Η συνεχιζόμενη αύξηση της επίπτωσης του σακχαρώδη διαβήτη οδηγεί σε μεγάλο κοινωνικό αλλά και οικονομικό κόστος λόγων των χρόνιων επιπλοκών της νόσου. Το διαβητικό πόδι αποτελεί επιπλοκή στην παθογένεια της οποίας συχνά συνυπάρχουν η νευροπάθεια, η αγγειοπάθεια αλλά και η λοίμωξη και μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό του μέλους και αναπηρία. Η αντιμετώπιση του συνδρόμου του διαβητικού ποδιού είναι πολυπαραγοντική και πρέπει να γίνεται από ομάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε οργανωμένα εξειδικευμένα κέντρα-ιατρεία.
Το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, στο Ξενοδοχείο Du Lac και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για ιατρούς και επαγγελματίες υγείας με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του ιατρικού δυναμικού και των τοπικών υγειονομικών φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών με διαβητικό πόδι. Θα δοθεί έμφαση στον έλεγχο των παραγόντων κινδύνου με στόχο την πρόληψη αλλά και στις σύγχρονες μεθόδους φαρμακευτικής και χειρουργικής θεραπείας. Εγγραφή Δωρεάν.
Την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, στο Ξενοδοχείο Du Lac και ώρα 10.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού για το διαβητικό πόδι με θέματα όπως: Διαβητικό Πόδι: Πρόληψη–φροντίδα, συμπτώματα, έλεγχος και αντιμετώπιση, Διακοπή καπνίσματος και προαγωγή υγείας. Είσοδος ανοιχτή για το κοινό.