Εκτός σχολείου 50 μαθητές από χωριά της Άρτας

Νέα

Τους απαγορεύεται η μετακίνηση λόγω του τοπικού lockdown

Παράπλευρη απώλεια του τοπικού lockdown στην Άρτα είναι η εκπαιδευτική διαδικασία για 50 περίπου μαθητές Γυμνασίου από ΤΚ της Άρτας, που φοιτούν στα δύο Γυμνάσια της Φιλιππιάδας, καθώς δεν μπορούν να πάνε με νόμιμο τρόπο στα σχολεία τους.
Αυτό συμβαίνει επειδή η ΠΕ Άρτας έχει μπει στην κατηγορία με το «βαθύ κόκκινο», κάτι που σημαίνει, αφενός ότι τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες έχουν επιστρέψει στην τηλεκπαίδευση και αφετέρου, ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τον ένα δήμο σε έναν άλλο, πολύ δε περισσότερο, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Έτσι, τα σχολεία στην ΠΕ Πρέβεζας λειτουργούν κανονικά, πλην όμως οι μαθητές των δύο Γυμνασίων Φιλιππιάδας από περιοχές, όπως τον Αμμότοπο, την Καμπή, το Χανόπουλο και άλλα χωριά δε μπορούν να μεταβούν νόμιμα στο σχολείο τους. Το θέμα τέθηκε υπόψιν της Πολιτικής Προστασίας, τόσο από τις υπηρεσίες εκπαίδευσης, όσο και από τον δήμο Ζηρού, με τον περιφ. διευθυντή εκπαίδευσης κ. Καμπουράκη, να τονίζει, ότι η απάντηση που δόθηκε αρμοδίως, ήταν πως δε γίνονται εξαιρέσεις.

«Από την άλλη όμως, δεν υπάρχουν και λύσεις, γιατί τηλεκπαίδευση δε μπορεί να γίνει, αφού τα σχολεία λειτουργούν διά ζώσης, ενώ εκτός από τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων εντός της σχολικής αίθουσας, υπάρχει και τεράστιο ζήτημα με τις υποδομές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καμπουράκης.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα και μέχρι τις 19 Μαρτίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής σε αυτές.
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν και εφέτος στα μέσα Ιουνίου, όπως και πέρυσι, ενώ θα υπάρχει μείωση της ύλης κατά 30% στην Γ’ Λυκείου για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.