Δύσκολοι καιροί για τους εμπόρους παρά τις εκπτώσεις

Νέα

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος καθώς οι υποχρεώσεις τρέχουν και τα έσοδα είναι στα… τάρταρα.

Μπορεί οι εκπτώσεις να έκαναν πρεμιέρα αλλά ο κόσμος είναι συγκρατημένος και δεν κάνει αγορές μιας και χρήματα δεν υπάρχουν αλλά υπάρχει και αυξημένη ανησυχία για το επόμενο διάστημα.
Ο έμπορος και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας μιλά για την κατάσταση στα μικρά εμπορικά καταστήματα όπου έχουν συγκεντρωθεί πλήθος οφειλών ενώ την ίδια στιγμή οι τζίροι είναι μηδενικοί.
Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση και τα όποια μέτρα πάρθηκαν είναι μακροπρόθεσμα και δεν αφορούν το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων που σε γενικές γραμμές δέχεται τις συνέπειες του κλεισίματος.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…καθώς ούτε να πεις όχι στον τουρισμό μπορείς αλλά από την άλλη θα έχεις άλλες συνέπειες. Εμείς, χρειαζόμαστε τον κόσμο για να αυξηθεί η κίνηση και άρα οι τζίροι αλλά από την άλλη θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων», λέει ο κ. Νταλαμάγκας.
Τα εμπορικά καταστήματα περιμένουν από τις εκπτώσεις να κινηθεί ο κόσμος και να καταγραφεί θετικό πρόσημο στα έσοδα. «Θα είναι δύσκολα και ακόμη πιο δύσκολα το Σεπτέμβριο με πιθανή έκρηξη της ανεργίας. Το εμπόριο θα χρειαστεί στήριξη και μαζί του θα χρειαστούν στήριξη και εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους», κατέληξε ο κ. Νταλαμάγκας υπογραμμίζοντας ότι όλες οι συνέπειες μετακυλούν από κλάδο σε κλάδο.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ