Ικανοποίηση από τις δηλώσεις για τα αιολικά

Νέα

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή για τα αιολικά πάρκα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά τις σχετικές αναφορές επί του θέματος από τον δήμαρχο Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελέ και τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στη δική του τοποθέτηση, είπε, ότι συμμερίζεται απόλυτα την ανησυχία και τους προβληματισμούς για τέτοιου είδους μεγάλες εγκαταστάσεις, και διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν και με ποια μορφή θα πρέπει να προχωρήσουν. Προανήγγειλε ωστόσο αλλαγές και στη χωροταξική κατανομή των αιολικών πάρκων, αλλά και ως προς την αισθητική τους προσέγγιση, με μικρότερης ισχύος αιολικά πάρκα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ώστε να μην διαταράσσεται το φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημα.

Ο κ. Τζαφέας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε, ότι είναι προφανές, ότι δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες προτάσεις και γι’ αυτό είναι καθολική η αντίδραση και η διαμαρτυρία όχι μόνο του δήμου Βορ. Τζουμέρκων και άλλων όμορων δήμων, αλλά και της περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόσθεσε μάλιστα, πως το θέμα αυτό θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου, ώστε να αποσταλεί και μία σχετική εισήγηση – απόφαση από το ανώτατο συλλογικό όργανο των φορέων της αυτοδιοίκησης στην Πολιτεία.