ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – Καλωσόρισμα στους νέους δημοτικούς συμβούλους

Νέα

Με το καλωσόρισμα των νέων δημοτικών συμβούλων και φυσικά τα συγχαρητήρια στους επανεκλεγέντες, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη, το μεσημέρι.
Ο κ. Παπαδιώτης καλωσόρισε τους νέους, ευχήθηκε στους παλιούς, και είπε ότι θα είναι η ίδια σύσταση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου.
Ο Νίκος Γκόντας από την πλευρά του τους καλωσόρισε λέγοντας ότι είναι «χαρά μας» και αναφέρθηκε στους νέους δημοτικούς συμβούλους και τη νέα δημοτική αρχή.
Ο κ. Νάτσης, καλωσόρισε και εκείνος τους συμβούλους από τη νέα δημοτική αρχή. «Νομίζω ότι θα κινηθεί θετικά και θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την σωστή διοίκηση», σημείωσε.
Ακόμη, ο Άρης Μπαρτζώκας είπε ότι «το δημοτικό συμβούλιο έχει συνέχεια» λέγοντας ότι «εάν υπάρχουν θέματα να κληθούν ακόμη περισσότερες φορές».
Ο Γιάννης Εμανουηλίδης συνεχάρη τα νέα άτομα σημειώνοντας πως «φαίνεται ότι έχουν διάθεση για δουλειά».
Ο Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στο καλωσόρισμα των νέων συμβούλων και είπε ότι καλύφθηκε από τον πρόεδρο και ότι τους καλωσορίζει και αυτός.

Συζήτηση για τα λύματα

Για το θέμα των λυμάτων ζήτησε ενημέρωση σχεδόν το σύνολο των επικεφαλής.
«Η ΔΕΥΑΙ έβγαλε ανακοίνωση. Μερικά ζητήματα δεν έχουν πολιτικό λόγο. Είναι τεχνικά και δεν μπορούν να έχουν πολιτικό λόγο. Όλοι γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι λειτουργεί η εγκατάσταση στα όρια της. Έχει ξεκινήσει η προσπάθεια εδώ και χρόνια Δίνουμε μάχη από το 2013 ξεκίνησε ο διαγωνισμός. Ένας διαγωνισμός με μεγάλες δυσκολίες, αντιμετωπίσαμε μεγάλο ζήτημα θέλω να το υπενθυμίσω, δεν είχε το έργο συμβασιοποιηθεί στο χρόνο που έλεγε το ΕΣΠΑ και θεωρούνταν ως μη γενόμενο και με άλλους όρους. Δώσαμε μάχη δεν απεντάχτηκε, συνεχίζεται η διαδικασία, συνεχίζουμε την μάχη, παρακωλυόμαστε από επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ ξέρουν ότι έχει τελειώσει η διαδικασία και υπόσχομαι ότι θα ολοκληρώσουμε το έργο και η επόμενη δημοτική αρχή θα υπογράψει την σύμβαση. Τέτοια προβλήματα θα υπάρχουν γιατί λειτουργεί στα όρια της. Για αυτό έχοντας αυτά τα δεδομένα είναι σε ετοιμότητα για να τα περιορίζουμε και να έχουμε τις ελάχιστες επιπτώσεις. Δεν αντέχει η μονάδα! Οι πολιτικές θέσεις ευθύνης δεν είναι για να περνάμε καλά, έχουμε και ποινικές ευθύνες. Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Είναι αδύνατον να εγγυηθούμε κάτι άλλο από αυτό. Άρα ας προσπαθήσουμε όλοι να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία» είπε ο κ. Μπέγκας.
Εκτός ημερήσιας τέθηκαν θέματα που αφορούν την κοπή των χόρτων και που εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις από τους πολίτες καθώς είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πυρκαγιές. Ο κ. Γιωτίτσας είπε ότι υπάρχει ευθύνη για τους πολίτες και θα επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Αίσια εξέλιξη για το σχέδιο Σεισμοπλήκτων
Στη συνέχεια υπήρξε παρέμβαση του Γιώργου Βίνη που είπε ότι προχωράει το σχέδιο Σεισμοπλήκτων. Ένα σχέδιο που αναμένεται χρόνια από όλους τους πολίτες. Ο κ. Βίνης είπε ότι είναι ένα βήμα προ των πυλών να πάρει πράσινο φως και να πάει για προεδρικό διάταγμα ώστε να αποτελεί νόμο. Είναι στη Διεύθυνση Νομοθετικού για έγκριση, και μετά ακολουθεί η διαδικασία του ΣτΕ και έπειτα για ΠΔ.
«Είναι μια σημαντική εξέλιξη για όλους μας και το κατάφερε η δική μας δημοτική αρχή».

Αναβολή για την Όαση
Το θέμα της παραλαβής της Όασης πήρε αναβολή και θα συζητηθεί εκ νέου. Στην αίθουσα βρισκόταν ο μισθωτής που διατύπωσε παράπονα αναφορικά με τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ενώ απαντήσεις έδωσαν ο κ. Λιόντος και ο κ. Παπαδιώτης. Τελικά αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ