Διήμερο οδοιπορικό στις μονάδες προστασίας του παιδιού – μύθοι & πραγματικότητα

Νέα

Η Διημερίδα, οι  εργασίες της οποία ξεκινούν σήμερα Παρασκευή, θα  πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, στο ξενοδοχείο Du Lac.

Διημερίδα για την Παιδική Προστασία με τίτλο : «διήμερο οδοιπορικό στις μονάδες προστασίας του παιδιού – μύθοι & πραγματικότητα», διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΚΠΠΗ) και ο Επιστημονικός «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος -Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου (ΣΚΛΕ -ΠΤ ΗΠΕΙΡΟΥ)». Η Διημερίδα, οι  εργασίες της οποία ξεκινούν σήμερα Παρασκευή, θα  πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, στο ξενοδοχείο Du Lac.

Για ακόμη μια φορά, επιστήμονες, ειδικοί, άνθρωποι που ασχολούνται πολλά χρόνια με την λειτουργία των Μονάδων θα καταθέσουν την εμπειρία τους και θα αναλύσουν όλα τα στοιχεία αλλά και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν.

Επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα «αποϊδρυματοποίησης», «εφαρμογής των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», «βία στην οικογένεια , εγκατάλειψη, παραβατικότητα των ανηλίκων» , «προτάσεις βελτίωσης των πολιτικών που αφορούν το παιδί και την οικογένεια». Στις διαφορετικές συνεδρίες θα αναπτυχθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις μονάδες προστασίας και την λειτουργία τους.

Η Διημερίδα θα είναι ανοικτή για το ευρύτερο κοινό και τα οφέλη που θα προκύψουν σε θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όσο και σε εκπαιδευτικές ανάγκες των νέων επαγγελματιών στις κοινωνικές επιστήμες αναμένεται να είναι πολύ σημαντικά .

Στην διημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι Κοινωνικοί Επιστήμονες, Πανεπιστημιακοί και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι κρατικών φορέων και αρχών που δραστηριοποιούνται στην Προστασία του Παιδιού και της Οικογένειας, όπως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) , καθώς και η ίδια η συνήγορος του Παιδιού κ. Κουφονικολάκου Θεώνη .

«Θέλουμε να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει»

Ανοιχτή πρόσκληση απηύθυνε η πρόεδρος του ΚΚΠΠΗ Μαρία Τσολάκη προς όλους τους φορείς και κυρίως όσους ασχολούνται με το παιδί και την οικογένεια , καθώς και τους επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς , κοινωνικούς φροντιστές κ.λ.π. ,να συμμετέχουν στην διημερίδα ώστε να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος και να διεξαχθούν ωφέλιμα συμπεράσματα για τις πολιτικές που αφορούν το παιδί , την αποτελεσματικότητά τους και την δυνατότητα βελτίωσης του θεσμικού και νομικού πλαισίου.

Κάλεσμα απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΣΚΛΕ κ. Τσουμάνης αλλά και η Δέσποινα Καμπούρη καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει και να παρακολουθήσει τις συνεδρίες που είναι αφιερωμένες σε πολλά και διαφορετικά θέμα προσανατολισμένα τόσο στην λειτουργία των μονάδων όσο και στην αναδοχή. Ξεχωρίζει η ομιλία της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων Σπυριδούλας Σταυράτη για την προστασία των ανηλίκων αλλά και η ομιλία της Θεώνης Κουφονικολάκου που είναι βοηθός συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του Παιδιού.

Το πρόγραμμα της διημερίδας έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις12.30 μ.μ με τους χαιρετισμούς των φορέων και των εκπροσώπων των αρχών της πόλης. Η πρώτη συνεδρία είναι αφιερωμένη στο Νομικό και Θεσμικό πλαίσιο και συντονίστρια είανι η Μαρία Τσολάκη. Οι συνεδρίες συνεχίζονται έως τις 18.30. Το  Σάββατο οι εργασίες ξεκινούν από τις 10.00 π.μ. με την συνεδρία που είναι αφιερωμένη στο ψυχοκοινωνικό προφίλ των παιδιών στις Μονάδες Προστασίας. Οι εργασίες ολοκληρώνονται το απόγευμα της ίδιας μέρας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ