Όλα έτοιμα για το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ

Εκδηλώσεις

Με τη συμμετοχή χορωδιών και φωνητικών συνόλων θα πραγματοποιηθεί το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

Με τη συμμετοχή χορωδιών και φωνητικών συνόλων θα πραγματοποιηθεί το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων την Κυριακή και τη Δευτέρα στο υπαίθριο χώρο του Ιτς Καλέ. Οι συναυλίες θα δοθούν στις 8.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης και οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει και να απολαύσει τις μελωδίες που θα πλημμυρίσουν τις δυο βραδιές.

Το φεστιβάλ οργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου και δήμοι της Π.Ε. Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Μητρόπολη, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, το Μουσικό σχολείο και τα Ωδεία των Ιωαννίνων με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής.

Η  ευρωπαϊκή ημέρα της Μουσικής είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.