Διασωλήνωση με το «καλημέρα» στην ΜΕΘ COVID του «Χατζηκώστα»

Νέα

Με το που ξεκίνησε η επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Covid-19 του Νοσοκομείου Χατζηκώστα έγινε και η  πρώτη διασωλήνωση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ο οποίος νοσηλευόταν στις κλίνες Covid του νοσοκομείου.  Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε διασωλήνωση ενώ είναι πιθανόν τις επόμενες ώρες να ακολουθήσει και δεύτερη διασωλήνωση ασθενούς που νοσηλεύεται στο Χατζηκώστα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μονάδα διαθέτει μόνο τέσσερις κλίνες!

Η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου ρωτήθηκε για την κατάσταση που υπάρχει και στα δυο νοσοκομεία λέγοντας ότι και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας ζητώντας απ’ όλους να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα πρωτόκολλα για την πανδημία.

Η γενική εικόνα

Μέχρι στιγμής έχουμε συνολικά πάνω από 80 ασθενείς να νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία Πανεπιστημιακό και Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

«Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα μετά και από επικοινωνία που είχα με τον διοικητή Σπύρο Δερδεμέζη έχει ξεκινήσει  την λειτουργία της ΜΕΘ και ήδη υπάρχει η πρώτη διασωλήνωση».

Την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αποφασίστηκε να ξεκινήσει η προετοιμασία για την λειτουργία και της 4ης Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Οι διαθέσιμες κλίνες θα αυξηθούν και θα αγγίξουν συνολικά τις 80.

Σύμφωνα με την κα. Νάκου τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα Νοσοκομεία, δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό που νοσηλεύονται στις ΜΕΛ είναι ανεμβολίαστοι ενώ και στις ΜΕΘ το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται πάνω 90%.

Ερωτηθείσα για τις ηλικίες των ασθενών που νοσηλεύονται με covid η κα. Νάκου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ευρύ ηλικιακό φάσμα καθώς νοσηλεύονται από μικρά παιδιά μέχρι έφηβους και υπερήλικες.

Αυξάνονται οι ρυθμοί εμβολιασμού

Το μόνο θετικό μέσα στην μαυρίλα των τελευταίων ημερών είναι ότι αυξάνεται ο ρυθμός εμβολιασμών και στην πρώτη αλλά και στην ενισχυτική δόση. Όπως ανέφερε η κα. Νάκου η αύξηση αφορά όλες τις δομές υγείας ενώ όπως είπε το νοσοκομείο Χατζηκώστα ενισχύθηκε με προσωπικό ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού ενώ την ίδια ώρα ικανοποιητικά κινείται ο εμβολιασμός και στο ΠΓΝΙ και στο Εμβολιαστικό κέντρο αλλά και στα Κέντρα Υγείας. «Είναι πολύ θετικό και ελπίζουμε να συνεχιστεί και να έρθει περισσότερος κόσμος να κάνει την αναμνηστική δόση αλλά και την πρώτη δόση του εμβολίου. Εμβολιαζόμαστε-Προστατευόμαστε» κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ