Ενισχύουν την φοιτητική κάρτα

Νέα

Στις 92.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό της επιχορήγησης από πλευράς του Δήμου Ιωαννιτών προς το Αστικό ΚΤΕΛ

Στις 92.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό της επιχορήγησης από πλευράς του Δήμου Ιωαννιτών προς το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να επιδοτηθεί η φοιτητική κάρτα απεριορίστων διαδρομών για περισσότερους από 1000 φοιτητές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής παρά το γεγονός ότι η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι για δέκα μήνες -δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2022, η διοίκηση του  το Αστικού ΚΤΕΛ θα καλύψει με δική της μέριμνα την επιχορήγηση και για τους υπόλοιπους δύο μήνες.

Η κίνηση αυτή αποτελεί «ανάσα» για εκατοντάδες φοιτητές που κινούνται όλη την ημέρα με τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ. Στόχος να ενισχυθούν οι φοιτητές που είναι ένα σημαντικό ενεργό κεφάλαιο της πόλης.

Ο κ. Μουστακλής υπογράμμισε ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνει ψηφιακή η κάρτα ώστε να δοθούν και περισσότερες δυνατότητες στους χρήστές της.

Και για τις σχολικές εκδρομές

Ερωτηθείς για τα δρομολόγια ξεκαθάρισε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ενώ δεν υπερβαίνουν ποτέ και για κανένα λόγο τον αριθμό πληρότητας που έχει επιτρέψει η Πολιτεία εξαιτίας και της πανδημίας.

Τέλος, ερωτηθείς για τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Μουστακλής υπογράμμισε ότι υπάρχει μικρό ενδιαφέρον από τις σχολικές μονάδες παρά το γεγονός ότι τηρούνται όλα τα μέτρα και οι μαθητές μετακινούνται με ασφάλεια «Έχουμε διαμορφώσει και τον τιμοκατάλογό μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε ώστε να αυξηθούν οι εκδρομές. Τα παιδιά το έχουν ανάγκη».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ