Δεν… τραβάει το Ιωάννινα – Ηράκλειο

Νέα

Κάτω από το… ραντάρ φαίνεται πως κινούνται οι διαδικασίες για την ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα – Ηράκλειο στις άγονες γραμμές.

Από την πλευρά της, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων προσπαθεί να βρει απαντήσεις για τους λόγους που υπάρχει η καθυστέρηση.

Ειδικότερα, με επιστολή της διοίκηση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, την οποία κοινοποιεί και στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών, η Ένωση ζητά ενημέρωση για τους λόγους για τους οποίους έχει καθυστερήσει η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άγονη γραμμή Ιωάννινα-Ηράκλειο Κρήτης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ενώ στις 28 Δεκεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την ένταξη της γραμμής Ιωάννινα – Ηράκλειο σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας, έκτοτε δεν έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία, ούτε έχει υπάρξει κάποια νεότερη ενημέρωση. Ακόμη, αναφέρονται τα πολλαπλά οφέλη, που θα έχει η έναρξη των πτήσεων για την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία.

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης: «Η ένταξη της σύνδεσης Ιωαννίνων-Ηρακλείου στις άγονες γραμμές θα σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής μας με αμέτρητες νέες δυνατότητες. Θα καταστεί ευκολότερη η μαζική μετακίνηση τουριστών, φοιτητών και επιχειρηματιών.

Επιπλέον, θα ανοίξει ο δρόμος για την εύκολη πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών, με δεδομένο πως τόσο τα Ιωάννινα όσο και η Κρήτη αποτελούν προορισμούς με έντονο πολιτισμικό ενδιαφέρον και σημαντικό μέρος της τουριστικής τους κίνησης βασίζεται στις εκπαιδευτικές εκδρομές. Παράλληλα, θα μπορεί να γίνει συνδυαστικός τουρισμός μεταξύ των περιοχών με ελκυστικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν τα ιδιαίτερα στοιχεία των δύο προορισμών.

Παρά την τεράστια σημασία που έχει και για τις δύο περιοχές η ένταξη της σύνδεσης Ιωαννίνων-Ηρακλείου στις άγονες γραμμές, έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία νέα ενημέρωση από την υπηρεσία σας, γεγονός που μας προβληματίζει», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή και ζητείται ενημέρωση για τους λόγους καθυστέρησης της διεξαγωγής της διαγωνιστικής διαδικασίας.