Μεγάλη συμμετοχή δρομέων ο φετινός Μπιζάνιος Δρόμος

Αθλητικά

800 περίπου δρομείς θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής στη γραμμή εκκίνησης στην ιστορική περιοχή του Μπιζανίου

800 περίπου δρομείς θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής στη γραμμή εκκίνησης στην ιστορική περιοχή του Μπιζανίου, κοντά στα πολυθρύλητα οχυρά για να τρέξουν τη διαδρομή ως το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στον 24ο Μπιζάνιο Δρόμο. Ένας αγώνας που ξεκίνησε το 1971 με πρωτοβουλία τότε του ΑΓΣΙ, αφιερωμένος στη μνήμη των ηρώων Μπιζανομάχων και όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Ο αγώνας διεκόπη το 1984, όμως αναβίωσε εκ νέου το 2012 και έκτοτε με εξαίρεση το 2021, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, πραγματοποιείται ανελλιπώς από τη Διεύθυνση Νεολαίας και Αθλητισμού του ΠΚΔΙ, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και την υποστήριξη και άλλων φορέων και οργανώσεων. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελ. Ακονίδου αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία διεξαγωγής του Μπιζάνιου Δρόμου, που όπως είπε χαρακτηριστικά, «επιβραβεύει τη συμμετοχή και όχι την πρωτιά».

Ο αριθμός των συμμετοχών έχει κλείσει εδώ και αρκετές ημέρες και στον αγώνα θα λάβουν μέρος δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδος, που έρχονται να τιμήσουν τη μνήμη των ηρώων της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Την κατανόηση των συμπολιτών για τις απαραίτητες ρυθμίσεις της κυκλοφορίας την ώρα διεξαγωγής του αγώνα ζήτησε ο Ανδρέας Καραμάνης, υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, αναφερόμενος στην ιδιαιτερότητα του φετινού αγώνα, λόγω των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διαμόρφωση κυκλικών κόμβων από τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής στο Μπιζάνι, μέχρι τον κόμβο Βελισσαρίου και τον κόμβο Κενάν Μεσαρέ και Δομπόλη.

Την αρωγή και στήριξη των σωματείων και φορέων που εκπροσωπούν εξέφρασαν διαδοχικά ο Παναγ. Ευσταθόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού, ο Βασίλης Πλαστήρας, εκ μέρους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κι ο Βαγγ. Τσίμαρης, πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων.

Τέλος, τη δική του συμμετοχή με την παροχή βοήθειας και συνδρομής στον αγώνα, για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια θα έχει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, με μία μεγάλη ομάδα 40 περίπου εθελοντών, όπως ανέφερε ο Αθαν. Χάιδος.