«Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο από την κυβέρνηση για να επιβιώσει ο κλάδος»

Νέα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με τις υψηλές τιμές στις ζωοτροφές.

Τα προβλήματα αυτά «πνίγουν» τους παραγωγούς καθώς πια οι περισσότεροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα που συσσωρεύονται.

Το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στα ύψη για παραγωγούς, κτηνοτρόφους και αγρότες, τα χρέη γιγαντώνονται. Η ακρίβεια σε πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, ζωοτροφές σαρώνει όπως περιγράφει ο κτηνοτρόφος Μιχάλης Τζίμας.

«Το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στα ύψη» τονίζει, εξηγώντας ότι «πολλοί έχουν πουλήσει τα κοπάδια τους καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν να βρίσκονται στην παραγωγή δεν ξέρουμε πως θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την φέτα αλλά και με άλλα προϊόντα» εξηγεί ο κ. Τζίμας.

Ρωτήθηκε για την αντίδραση της κυβέρνησης. Στην ουσία τα μέτρα που πάρθηκαν για την ενίσχυση αυτών των ανθρώπων είναι «παυσίπονα» μπροστά σε ότι έχουν να αντιμετωπίσουν καθώς οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι δεν έχουν ρευστότητα ενώ την ίδια ώρα ζωοτροφές και ενέργεια είναι ο μεγαλύτερος βραχανάς χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει πότε και αν θα σταματήσει η «κούρσα» ανόδου των τιμών. «Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο ενίσχυσης του κλάδου. Αυτό θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να στηρίξει τους παραγωγούς» απαντά ο κ. Τζίμας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ