ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Επίσκεψη στους δήμους Δωδώνης και Πωγωνίου

Τοπικά

Συνεχίζει τις επισκέψεις σε δήμους του Νομού Ιωαννίνων ο Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους συμπολίτες.

Ειδικότερα, την Πέμπτη, επισκέφθηκε τις τοπικές κοινότητες Κρυφοβού, Κοπάνης και Κουκλεσίου, του Δήμου Δωδώνης, όπου συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο, Αντ. Αθανασόπουλο, τον Πρόεδρο του Κουκλεσίου, Χρ. Αποστόλου και κατοίκους της περιοχής.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τις Κοινότητες και τον Δήμο γενικότερα, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης της κοιλάδας του Λούρου, από τις πηγές του ποταμού μέχρι τη σήραγγα Κλεισούρας.

Στη συνέχεια, ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε μονάδες παραγωγής και μεταποίησης πέστροφας, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Ιχθυοτρόφων κ. Ιωάννη Βαγγέλη και ιχθυοκαλλιεργητές, με τους οποίους συζήτησε το πρόβλημα που υπάρχει σε ορισμένα σημεία της κοίτης του ποταμού Λούρου και σε δημόσιες χερσαίες εκτάσεις, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιχθυοκαλλιεργητές από την αύξηση του κόστους παραγωγής και μεταποίησης της πέστροφας.

Ο κ. Καλογιάννης τους ενημέρωσε από τη μεριά του, για τη συνεργασία που έχει με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπ. Οικονομικών και την Κτηματική Υπηρεσία Ιωαννίνων, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Τέλος, την Παρασκευή, ο κ. βουλευτής Ιωαννίνων επισκέφθηκε διαμερίσματα του δήμου Πωγωνίου. Στο Καλπάκι συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη και δημοτικούς συμβούλους, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν τον Δήμο και ειδικότερα, την εξέλιξη του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά και θέματα χωροθέτησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κατανομής των ανταποδοτικών τελών στους κατοίκους του Δήμου. Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι επεσήμαναν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη υπαλληλικού και τεχνικού προσωπικού στον Δήμο, καθώς και την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αδειοδότησης των έργων υποδομής, οι οποίες πολλές φορές είναι χρονοβόρες.