«Χρειάζεται προσοχή και τήρηση των μέτρων» δηλώνει η Αγνή Νάκου

Νέα

Για την πανδημία αλλά και την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής ρωτήθηκε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου.

Η κα. Νάκου υποστήριξε ότι υπάρχει πίεση στα δυο νοσοκομεία Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχουν κλίνες ΜΕΛ αλλά και ΜΕΘ ειδικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Η κα. Νάκου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη με τα πρώτα συμπτώματα που έχει κάποιος πολίτης θα πρέπει να απευθύνεται για να μην χάνετε χρόνος πολύτιμος που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία.

Ερωτηθείσα για την περίοδο των γιορτών η κα. Νάκου ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει ο κόσμος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα μετακινηθούν και θα βρεθούν σε γιορτινές συγκεντρώσεις και αυτό αυξάνει την ανησυχία για την περαιτέρω διάδοση του ιού «Χρειάζεται όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Μάσκες, αποστάσεις, πλύσιμο των χεριών πρέπει να τα εφαρμόζουμε χωρίς παρεκκλίσεις».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου διαψεύδει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ertnews.gr, κάνοντας λόγο για προϊόν ελλιπούς πληροφόρησης και αναφέρει τα εξής:

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε όλη την διάρκεια της Πανδημίας έχει αναπτύξει 116 κλίνες COVID-19, όλες στο σύνολό τους με αρνητική πίεση, το εργαστήριο μικροβιολογίας εξετάζει με μοριακό έλεγχο δείγματα από όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιφέρειας μας ενώ λειτουργεί και εμβολιαστικό κέντρο με 8 γραμμές.  Αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι δομές COVID-19 λειτούργησαν χωρίς να ανασταλεί ούτε μία λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο εξακολουθεί και προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, ενώ η αναφορά για έλλειψη σε παροχή οξυγόνου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μάλιστα από την στιγμή που ήδη έχει αυξηθεί η δυνατότητα σε παροχή οξυγόνου όπως επίσης και οι αντίστοιχες εφεδρείες αυτών. Άστοχες είναι επίσης οι αναφορές για μείωση χειρουργείων και μη ύπαρξης διαθέσιμης κλίνης στις ΜΕΘ COVID-19 του Νοσοκομείου μας που δεν βοηθούν στην δημιουργία κλίματος  ασφάλειας των πολιτών.   Σας αναφέρουμε ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων σε κλίνες COVID-19 σήμερα είναι της τάξης του 35% της υπάρχουσας δυναμικότητας του Νοσοκομείου μας σε αναπτυγμένες κλίνες COVID-19, ενώ υπάρχουν και διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ COVID-19. Ως εκ τούτου θεωρούμε αναληθή την αναφορά του δημοσιεύματος για έλλειψη οξυγόνου, έλλειψη κρεβατιών στις ΜΕΘ COVID-19 και μείωση χειρουργικών αιθουσών».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ