Ρίχνει τους τόνους η Περιφέρεια για τους ΣΜΑ

Νέα

Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και όταν ολοκληρώθηκε ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Νίκος Καλαντζής δεν προχώρησε σε δηλώσεις.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση για την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου με 500.000 για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΦΟΔΣΑ και της Περιφέρειας για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και όταν ολοκληρώθηκε ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Νίκος Καλαντζής δεν προχώρησε σε δηλώσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο (Υπ. Ανάπτυξης) για τη μεταφορά του υπολείμματος με το ποσό των 500.000 ευρώ έγινε  μετά από αίτημα της Περιφερειακής Αρχής.

Στην ανακοίνωση, μάλίστα, τονίζεται ότι «Το ποσό αυτό συνδυαστικά και με την έκπτωση που πέτυχε η Περιφέρεια για τη μεταφορά  (πάνω από 30%) καλύπτει το σχετικό κόστος για αρκετά μεγάλο χρόνο (πιθανά έξι μήνες), απαλλάσσοντας αντίστοιχα τους Δήμους της Ηπείρου- με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες της Ηπείρου – από τα τέλη μεταφοράς του  για το συγκεκριμένο διάστημα».

«Θετικό κλίμα…»

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης- που γίνεται στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη αλλά και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για την χρηματοδότηση με 500.000 για την μεταφορά του υπολείμματος,  υποστήριξε ότι υπήρξε θετικό κλίμα και ότι σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης ενώ επανέλαβε την υποχρέωση να ακολουθήσουν τις συμβάσεις «Το κλίμα ήταν θετικό και πιστεύω σύντομα θα λειτουργήσουν οι ΣΜΑ. Θα ακολουθήσουμε ο, τι  λένε οι συμβάσεις και πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις που θα είναι συμφέρουσες για όλους τους Ηπειρώτες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Πολλές φορές σε κάποια θέματα πρέπει να εντρυφήσουμε περισσότερο γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες και πρωτόγνωρες έννοιες σε όλους μας».

Ερωτηθείς για το εάν έθεσε το θέμα στον πρωθυπουργό ο κ. Καχριμάνης δεν θέλησε να απαντήσει λέγοντας ότι «πρόκειται για ιδιωτικές συζητήσεις…».

Το ίδιο έπραξε και όταν ρωτήθηκε για το εάν θα κάνει πίσω στις νομικές αξιώσεις ο ΦοΔΣΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Φορέας  έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του περιφερειάρχη για απευθείας ανάθεση της μεταφοράς του υπολείμματος σε θυγατρική εταιρία του Αστικού ΚΤΕΛ.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ