Αντιμέτωπα με λουκέτα τα ξενοδοχεία

Νέα

Μπροστά στο εφιαλτικό σενάριο να παραμείνουν κλειστά βρίσκονται χιλιάδες ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στη χώρα μας λόγω του τεράστιου πλήγματος που δέχεται ο τουρισμός, ως παράπλευρη απώλεια της πανδημίας τους νέου κορωναϊού.
Τις τελευταίες ημέρες πάνω από εκατό ξενοδοχεία έβαλαν πωλητήριο σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου Λευτ. Ζαρκάδας εκτιμά πως 3000 περίπου εποχικά καταλύματα στη χώρα θα παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, οι συζητήσεις με την κυβέρνηση έχουν ήδη ξεκινήσει, ώστε να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης αυτής, με τα περιθώρια ωστόσο να είναι στενά και να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία εξάπλωσης του ιού, όχι μόνο στη χώρα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους.
Αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν τελικά στην πράξη, τότε αυτό θα συμπαρασύρει και απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας.
«Θεωρούμε, ότι όχι μόνο το 2020 αλλά και το 2021 θα είναι δύσκολη χρονιά γα τον τουρισμό της χώρας. Ίσως κάποιες μονάδες να είναι σε θέση να λειτουργήσουν αν γίνονται κάποια τεστ αντισωμάτων και δίνονται υγειονομικά πιστοποιητικά στους επισκέπτες, αλλά δε θα είναι εύκολο να λειτουργήσουν στο 100% της δυναμικότητάς τους. Έχουν ήδη γίνει κάποιες επαφές με την κυβέρνηση, για να απευθυνθούμε περισσότερο στον οδικό τουρισμό που μπορεί να έρθει από τις χώρες των Βαλκανίων ή σε χώρες που δεν έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως το Ισραήλ, η Κύπρος ή η Σαουδική Αραβία», ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας.

Κοινωνικός τουρισμός και επιδοτήσεις

Μία πρόταση που ήδη συζητείται, είναι αυτή της ενίσχυσης του κοινωνικού τουρισμού με την γενναία επιδότηση των Ελλήνων για να επιλέξουν τα καταλύματα της διαμονής τους στην Ελλάδα.
«Εξετάζεται ακόμη και η γενναία επιδότηση της μετακίνησης και από την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού, ωστόσο θεωρούμε, ότι θα πρέπει κι έτσι, να επιδοτηθεί και η εργασία, γιατί είναι βέβαιο, ότι θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αφού πολλές επιχειρήσεις θα επιλέξουν να παραμείνουν κλειστές από το να υπολειτουργήσουν», σημείωσε ο κ. Ζαρκάδας.