ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ – Οικονομική ενίσχυση και για τα 16 Κέντρα Υγείας

Τοπικά

Να ενισχύσει οικονομικά και τα 16 Κέντρα Υγείας της Ηπείρου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου με απόφαση που έλαβε κατά τη χθεσινή δια περιφοράς συνεδρίασή του, με σκοπό να αποκτήσουν υγειονομικό υλικό άμεσης ανάγκης.
Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη απόφαση της ΠΕΔ, να ενισχύσει οικονομικά, με το ποσό των 12.000 ευρώ τα νοσοκομεία της περιοχής, επίσης για να έχουν τη δυνατότητα προμήθειας υγειονομικού εξοπλισμού.
«Είναι το ελάχιστο που μπορεί η ΠΕΔ και οφείλει να κάνει για να ενισχύσει το σύνολο των υγειονομικών δομών της περιοχής ευθύνης και αρμοδιότητάς της. Και τα νοσοκομεία μας, αλλά και τα Κέντρα Υγείας καλούνται να παίξουν έναν σπουδαίο ρόλο σε αυτή την χρονική συγκυρία», σημείωσε ο πρόεδρος Χρ. Ντακαλέτσης, που αναφέρθηκε παράλληλα και στο σημαντικό ρόλο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης μέσω των δικών της δομών, όπως είναι το «Βοήθεια στο σπίτι» που αναδεικνύεται σε καταλύτη των επαφών με τους κατοίκους των μικρών κοινωνιών.
«Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση διαδραμάτισε και στο παρελθόν πρωτεύοντα ρόλο στην αναχαίτιση της οικονομικής κρίσης και στάθηκε με τις δομές της δίπλα στους ανθρώπους των μικρών κοινωνιών. Ειδικά με το «Βοήθεια στο σπίτι» και στο παρελθόν με την οικονομική κρίση και στο παρόν με την υγειονομική κρίση, βρίσκεται στο πλευρό κάθε συμπολίτη, που αντιμετωπίζει μεγάλες ανάγκες. Το ευτύχημα είναι, ότι και η Πολιτεία μετά από σχεδόν 20 χρόνια και υπό αυτές τις συνθήκες αντιλαμβάνεται το ρόλο του προγράμματος και προχωρά με την προκήρυξη που βρίσκεται «στον αέρα» στη μονιμοποίηση των υπαλλήλων», ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης.
Στη σημερινή της συνεδρίαση στο μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Ηπείρου θα λάβει και σχετική απόφαση για την έγκριση χρηματοδότησης σχετικά με την προμήθεια συστήματος τηλεδιάσκεψης.