Ανησυχία υπό τον φόβο δεύτερου κύματος

Νέα

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται χαλάρωση. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται κατακόρυφα καθώς και το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες έχει προκαλέσει σημαντικό αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων.

Οι λοιμωξιολόγοι υπενθυμίζουν ότι η χώρα δεν έχει τελειώσει με τον κορωναϊό και προειδοποιούν ότι είναι πολύ πιθανό ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, μέσα στον Αύγουστο δηλαδή!
Ο πρόεδρος των Ιδιωτών Πνευμονολόγων κ. Παναγιώτης Ζώης αναφέρθηκε στην ανησυχία καλώντας όλους να τηρούν τους κανόνες και να αποφεύγουν τον συνωστισμό ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους.
«Να μιλήσουμε για την πραγματικότητα. Οι επιδημιολόγοι περιγράφουν μια κατάσταση δεύτερου κύματος μέσα στον Αύγουστο, ενώ πιθανή είναι η έξαρση τις επόμενες ημέρες. Αυτό έχει να κάνει με τη στάση μας. Τα πράγματα πήγαν καλά την άνοιξη για την Ελλάδα και τώρα έχουμε ξεθαρρέψει… Εμείς, δυστυχώς, καταφέρνουμε να συνωστιστούμε ακόμη και σε ανοικτές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους. Γάμοι, βαφτίσεις, εκδηλώσεις… πρέπει να προσέξουμε…» λέει χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τα πανηγύρια και την απαγόρευση τους για φέτος το καλοκαίρι ο κ. Ζώης υπογράμμισε ότι «καλό θα ήταν να απαγορευτούν για φέτος. Καλύτερα, να λάβουμε σωστή πρόληψη παρά να τρέχουμε μετά», κατέληξε ο κ. Ζώης.

Δεν ξεχωρίζει ιδιότητες ο ιός …

Ο κ. Ζώης ρωτήθηκε και για εκδηλώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και στις οποίες συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου. Ο κ. Ζώης ξεκαθάρισε ότι ο ιός δεν ξεχωρίζει εκδηλώσεις « Τα μέτρα ισχύουν για όλους μας. Δεν έχει να κάνει εάν είσαι πολιτικός ή εάν είσαι οτιδήποτε άλλο. Δεν κάνει διακρίσεις ο ιός. Θα ξεκινήσει εντελώς ξαφνικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αποφύγουμε τις καταστάσεις. Μακάρι να διαψευστούν οι λοιμωξιολόγοι», τόνισε.